Skaarup: LA fører umoden politik

Skaarup: LA fører umoden politik

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
’Politisk umodent og uskønt’. Så klar er meldingen til Liberal Alliance fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Den hårde medfart skyldes, at Liberal Alliance først kun ville stemme for flere af Venstres mærkesager, hvis topskattelettelser blev skrevet ind i regeringsgrundlaget, og da det nu er tilfældet, forsøger Anders Samuelsen og co. så at få Dansk Folkeparti til også at tilslutte sig.

De vil nemlig kun pege på Pia Kjærsgaard som Folketingets næste formand, hvis Dansk Folkeparti går med på topskattelettelserne, men den form for ultimatum lader man sig dog ikke tryne af. Det fastslår Peter Skaarup over for Berlingske:

LÆS OGSÅ: Løkke giver efter for pres: Sænker topskatten markant

”Jeg kan ikke se, at de to ting hænger sammen. Liberal Alliance har fået kravet igennem over for Venstre. Nu forsøger de at få os med på at sænke eller afskaffe topskatten. Og det handler vi altså ikke med. Det er politisk umodent og uskønt.”

Det er ikke kun i Dansk Folkeparti, at man undrer sig over Liberal Alliances tilgang. Også hos Venstre er man uforstående over for den måde at føre politik på:

”Det var ikke den måde, jeg ville agere på. Lad mig sige det sådan. Det, der bør tælle, er tilliden til formanden, og når man beslutter det, skal man ikke lade alle mulige andre hensyn spille ind. Det er det alt for vigtigt til,” siger partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann Jensen.

Hvad synes du om Liberal Alliances krav? Bør man blande politik og kandidaturer sammen på den måde?

Politiko.dk