Skaffede mobilsignal til sit firma og fik kæmpebøde

Skaffede mobilsignal til sit firma og fik kæmpebøde

image title: 
Foto: Alexskopje/123rf
Mange steder i de såkaldte yderområder halter det med dækningen på mobiltelefonerne, og der hverken hjælp at hente hos teleselskaberne eller hos staten.

Derfor tog Erik Skovgaard fra Bølling sagen i egen hånd og satte en signalforstærker op, da han blev tilstrækkeligt frustreret over, at hans kunder ikke kunne få fat på ham.

LÆS OGSÅ: Virksomhed slæbes i retten for at læse ansattes SMS’er 

Det initiativ kan nu ende med at koste ham dyrt. Det er nemlig ikke lovligt at benytte signalforstærkere, da de kan give signalforstyrrelser for andre brugere. Derfor har Erhvervsstyrelsen sendt ham en bøde på 10.000 kroner.

”Vi forsøger bare at drive vores virksomhed, når nu teleselskaberne ikke vil hjælpe os, og så skal man straffes på den måde. Det gør mig sur,” siger Erik Skovgaard.

Han og hustruen Else lever af at sælge malkeudstyr til landmænd, og det er meget vigtigt, at kunder altid kan komme i kontakt med dem.

”Vi får jævnligt en sms-besked om, at den og den har forsøgt at ringe til os - på trods af, at telefonen aldrig har bippet. Vi har brug for mobilsignal hele døgnet, for hvis en malkerobot er i stykker eller en køletank bryder ned, så skal vi kunne rykke ud til landmanden med det samme,” forklarer Erik Skovgaard.

LÆS OGSÅ: Ny Facebook-app vil registrere dine opkald 

Selvom han flere gange har henvendt sig til forskellige teleselskaber med sit signalproblem, har han ikke fået hjælp.

”Når jeg selv har henvendt mig til dem og forklaret problemstillingen, så får jeg den samme smøre om, at de ikke kan gøre noget, og ellers kan jeg da bare flytte min virksomhed til Skjern. Det er så dræbende for ens virkelyst,” fortæller han.

Mener du, at det bør være lovligt at bruge signalforstærkere, når hverken staten eller teleselskaberne vil garantere signal?

BT