Skal de kristne helligdage afskaffes?

Skal de kristne helligdage afskaffes?

image title: 
Foto: Brian Jackson/123rf.com
I dag har vi allesammen fri for at fejre Helligåndens komme. Men står det til Enhedslistens nye politiske ordfører, Pernille Skipper, skal det laves om.

Enhedslisten går nemlig ind for at afskaffe alle kristne helligdage.

“Lønmodtagerne skal ikke have mindre fritid, vi skal nærmere den anden vej, men ja vi vil mene, at man skulle kalde dem (kristne helligdage, red.) noget andet og måske lægge dem på andre tidspunkter, så vi reelt fik adskilt stat og religion,” siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

Den holdning står dog ikke højt på partiets politiske dagsorden.

“Vi har ikke stillet noget forslag om at ændre navne eller tidspunkter for helligdagene. Og det har vi heller ikke nogen planer om at stille. Den slags vil vi ikke bruge hverken tid eller kræfter på,” siger hun.

“Vi bruger vores tid på at arbejde for ordentlige forhold, mere fritid til de mange børnefamilier, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og arbejdspladser til dem, der er ramt af arbejdsløshed,” understreger Pernille Skipper.

LÆS OGSÅ: Svømmeklub bøjer sig for "religiøse fanatikere"

Hun mener, at der i dag ikke er grund til, at vi har automatisk fri på grund af en enkelt religion.

“Enhedslisten går ind for et sekulært samfund, så vi synes, at stat og kirke skal adskilles. Det er faktisk lidt vildt, at Danmark ikke har adskilt stat og kirke allerede.”

“Jeg ville nok kalde feriedagene noget andet end kristne helligdage,” siger Pernille Skipper.

I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag for ti dage siden foreslog Radikal Ungdom at afskaffe helligdagene.

“Det er ikke til at forstå, hvorfor kristne koryfæer skal bestemme over alle danskere. Mange støtter jo ikke op om folkekirken, så hvorfor skal de tvinges til at fejre, at Jesus liv på jord sluttede for 2000 år siden,” sagde landsformand Victor Boysen til Ekstra Bladet.

Ungdomspartiet går dog ikke ind for at afskaffe de 12 kristne helligdage. Fridagene skal blog hedde noget andet og lægges på tidspunkter, som arbejdsgivere og ansatte kan blive enige om.

Synes du også, det er en god ide at sløjfe de kristne helligdage?

Ekstra Bladet
Tags: