Skal der kalorier på menuen?

Skal der kalorier på menuen?

image title: 
Foto: phototraveller/123rf.com
Fremover skal du kunne se, hvor mange kalorier menuerne indeholder, når du bestiller mad hos fastfoodkæder som McDonalds og Burger King. Sådan lyder et forslag fra Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Forbrugerrådet Tænk, der er gået sammen i et projekt for at få kalorier på menuen.

 I en undersøgelse lavet af Forbrugerrådet Tænk, svarer 71 procent af danskerne, at de er interesserede i at vide, hvor mange kalorier deres fastfood indeholder. I USA er det lovpligtigt, at fastfoodkæderne skilter med kalorieindhold, og organisationerne bag projektet mener, at danskerne fortjener det samme:

LÆS OGSÅ: Grim sommerkrop: Er du også utilfreds?

"Vi kan se, at kaloriemærkningen virker i USA, hvor man også har et udtalt overvægtsproblem. Og vi kan se, at det i USA især virker hos den hvide middelklasse, som er den befolkningsgruppe, man lettest kan drage paralleller fra til den danske befolkning," siger Susanne Tøttenborg, der er seniorkonsulent hos Kræftens Bekæmpelse.

Restauranternes brancheorganisation, Horesta, har fulgt med i udarbejdelsen af anbefalingerne om kalorier på menuen. De har dog valgt ikke at anbefale deres medlemmer at følge anbefalingerne, da de ikke mener, at dokumentationen for tiltagenes effekt er tilstrækkelig.

Hos Forbrugerrådet Tænk håber man alligevel på, at restauranterne med tiden vil hoppe med på bølgen og skilte med kalorier, selvom det ikke er lovpligtigt.

Hvad mener du? Vil du gerne kunne læse kalorieindholdet på fastfoodmenuerne?

Politiken

 
Tags: 
Nøgleord: