Skal det være gratis at køre over Storebælt?

Skal det være gratis at køre over Storebælt?

image title: 
Foto: didewide/123rf.com
”Jeg har siden 1999 betalt cirka 245.000 kroner i storebæltstold pga. familie og arbejde,” skriver Steen C i en af de 341 kommentarer i en tidligere artikel om Storebælt, der var bragt af Ekstrabladet. Steen tilføjer:
 
”Jeg har dog fået hele 25.312 kroner i fradrag, det vil sige en skatteværdi på næsten 8.500 kroner, så cirka 236.500 ud af mine egne stakkels beskattede lommer.”
 
Mere end 75.000 af Ekstrabladets læsere har deltaget i debatten om, hvorvidt broafgiften skal fjernes eller ej. Her mener et flertal på hele 73 procent, at det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen.
 
LÆS OGSÅ: To 14-årige anklaget for mord 

”Det er i hvert fald en af de ting, der holder mig fra at besøge folk på øen, for jeg gider næppe betale 240,- i broafgift hver vej.”
 
Mange vælger andre alternativer for ikke at skulle betale broafgift:

”Så betaler jeg hellere tyskerne de penge, som i øvrigt har et større udvalg og er en smule billigere, som bare bliver endnu billigere da parkering i kbh heller ikke just er billigt og så lige bro afgiften på 240,- hver vej, nej ellers tak, korrupte politikere,” skriver C Skjødt i en af kommentarerne, og læseren, Robert F, er heller ikke imponeret over politikkerne:
 
”Den bro skal være gratis, før man tænker på en Femernbro. Bind dog Danmark sammen,” skriver han.
 
Hvad mener du? Skal det være gratis at køre over Storebælt?
 

Ekstrabladet
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter