Skal du bo til leje eller købe dit eget?

Skal du bo til leje eller købe dit eget?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Der er flere ting man skal huske på, hvis man ønsker at bo til leje. Det er samtidig ikke alle der har et valg, og er dermed nødsaget til at leje sig ind i deres hjem, og står man i den situation, så har man ikke meget at skulle overveje, før man lejer sig ind i en bolig.
Det er nemlig ikke kun hvorvidt man skal vælge den ene lejlighed fremfor den anden, som man skal overveje. Det er slet ikke sikkert at det bedste for dig er at leje dig ind i en lejlighed, men derimod købe din egen lejlighed eller et hus vel om mærket.

Vi kigger i denne artikel på de overvejelser man skal gøre sig, hvis man ikke er helt sikker på, hvorvidt det er en god idé at leje sig ind, eller om man derimod bør købe selv.
 

Husleje er penge du aldrig ser igen

En af de vigtigste ting at have i mente, når man tager beslutningen om, hvorvidt man vil leje sig ind er, om det giver økonomisk mening. De penge man betaler i husleje, er nemlig penge som du aldrig ser igen, forstået på den måde, at du ikke får et hus eller en lejlighed ud af det, som du kan sælge senere, og derimod går alle pengene til udlejer.

Udlejer skal ikke blot have udgifter dækket ind, som f.eks. er renovering, el, vand og varme samt udgifter til den daglige drift, som i større boligblogge er styret af, firmaer som f.eks. https://ejendomsyd.dk/. Nej, de skal også tjene penge på boligen, og kan man derfor få lov at låne penge til at købe sin egen lejlighed, kan man ofte sidde billigere, end hvis man lejer sig ind – og så får man samtidig også noget som man kan sælge igen, og dermed få sine penge ”retur”.
 

Hvor i livet befinder du dig lige nu?

Når vi nu har konkluderet, at det økonomisk set giver mest mening at købe en bolig, så er det ikke sikkert at det er det bedste for dig alligevel. Hvis du f.eks. er et sted i livet, hvor du ikke helt ved hvor du ender henne, så er det ikke hensigtsmæssigt at eje sin egen bolig, da man ikke bare kan trække teltpælene op og flytte.

Yderligere så er der enkelte scenarier, hvor økonomiske evner slet ikke tillader at man ejer noget, hvis man f.eks. er personlig konkurs eller ikke kan få lov at låne af banken.
 
Tags: