Skal du låne penge? Disse begreber er vigtige

Skal du låne penge? Disse begreber er vigtige

image title: 
INDEHOLDER REKLAME
Det kan være noget af en jungle at skulle finde rundt i de forskellige typer lån og låneudbydere. Priserne svinger meget, og det kan for mange være svært at gennemskue den egentlige pris på et lån, når man skal tage højde for lånetype, beløb, rente og løbetid.

Så hvordan sikrer du dig det bedste og billigste lån? Læs med her og lær betydningen af to vigtige økonomiske begreber, når det gælder lån.
 
Besøg også online sammenligningstjenesten her og lån penge på en nem og overskuelig måde.
 
ÅOPÅOP
er en forkortelse af årlige omkostninger i procent og fortæller dig som låntager, hvad dit lån samlet set kommer til at koste. ÅOP dækker over alle omkostninger, som årligt er forbundet med dit lån, hvilket inkluderer renter, gebyrer og diverse afgifter. Når du leder efter det billigste lån, er det derfor vigtigt, at du kigger efter den laveste ÅOP.
 
Hvilke omkostninger er der forbundet med lån?
  • Stiftelsesgebyr (engangsomkostning)
  • Ekspeditionsgebyr (engangsomkostning)
  • Kontogebyrer (månedligt eller årligt)
  • Administrationsgebyrer
  • Renter 

LÆS OGSÅ: Så dyrt bliver det for dig at køre med DSB

Brug ÅOP som en guide til at finde det billigste lån online. Men vær opmærksom på at tallet kun kan bruges til at sammenligne samme type lån. Du kan altså ikke gå ud fra ÅOP, hvis du ønsker at sammenligne prisen på et kviklån og et billån.
 
Løbetid
Udover lånets årlige omkostninger i procent, er det vigtigt at du er opmærksom på lånets løbetid. Løbetiden er den tid, du bruger på at betale lånet tilbage. Når løbetiden forlænges, bliver den månedlige ydelse lavere, hvilket mange gange får lånet til at virke billigere og mere overskueligt.

Men her skal du være særligt opmærksom! I virkeligheden betyder forlænget løbetid, at der løber renter og måske endda også gebyrer, i længere tid og derfor ender du i sidste ende ud med at betale flere penge for dit lån.
 
Det er altså ofte en fordel at vælge et lån med så kort løbetid som muligt.

Match Banker 


Tags: 
Nøgleord: