Skal du på badminton efterskole? Her er, hvad du kan se frem til

Skal du på badminton efterskole? Her er, hvad du kan se frem til

Dette indhold er sponsoreret.

Drømmer du om at tage et år på badminton efterskole? Eller måske fodbold efterskole? I Danmark er der for mange tradition for at tage på efterskole: Et helt år på en skole, hvor du lærer og oplever ting væk hjemmefra. Det er for mange et helt skelsættende år i deres liv, som de husker for evigt og altid.

Går du selv og overvejer, om du måske skal gå på en håndbold, fodbold eller badminton efterskole – eller en helt fjerde slags? Så følg med nedenfor, hvor vi sætter lidt flere ord på, hvad det vil sige at gå på efterskole.
 

På en fodbold efterskole bliver du dygtigere til det, du går op i

På en sportsefterskole, kan du dygtiggøre dig inden for din sport – og der er heldigvis mange forskellige at vælge melle. Er du fodboldtypen, er det oplagt at vælge en fodbold efterskole. Her kommer du på en efterskole, hvor blandt andet fodbold udbydes, så du kan spille fodbold som en del af din (efter)skolegang.

Du får altså lov til at udvikle dine evner inden for fodbold samtidig med, at du møder andre unge, der er lige så opslugte af fodbold, som du selv er.
 

Du bliver mere selvstændig og selvhjulpen

Selvom det i første omgang virker skræmmende, så kan det være rigtig spændende at komme lidt hjemmefra. På en efterskole er dine forældre der ikke til at ånde dig i nakken, bede dig om at gøre rent på værelset, servere mad for dig eller vaske dit tøj. Det skal du alt sammen selv sørge for.

Men bare rolig: Du er selvfølgelig ikke efterladt helt for dig selv på en efterskole. Her er der sørget for mad til jer, men ting som at gøre rent på badeværelset, vaske tøj og redde din egen seng er helt dit eget ansvar. Det er både fedt og lidt udfordrende, men alt i alt gør det også, at du bliver meget mere selvstændig, når du kommer hjem igen.
 

Du får venner for livet

En af de helt store trækpunkter ved eksempelvis en badminton efterskole er de venner, du får, når du går på efterskole. Der gælder det nemlig, at rigtig mange af dem, du kommer til at gå på efterskole med, stadig er nogle af dine bedste venner flere år senere.

Det skaber nemlig et helt specielt bånd at bo og blive ældre sammen – især i et helt år. 
 

Du lærer mere om dig selv

Den måske største ting, der sker i dit liv på eksempelvis en badminton efterskole, er, at du lærer mere om dig selv. Det lyder helt sikkert meget klichéagtigt, men den er god nok. 

Når du er væk fra alt og alle, du kender, får du mere plads til at finde ud af, hvem du er – og ikke, hvem andre mennesker er vant til eller vil have, at du er. 
 
Tags: