Skal mandat følge med partihoppere?

Skal mandat følge med partihoppere?

image title: 
Foto: jorisvo/123rf.com
Det er ikke sjældent, at man hører om folketingspolitikere, der skifter parti og tager et mandat med sig. Og et parti som Alternativet har indtil videre nydt godt af politikere, der forlader deres gamle parti til fordel for dem, senest Pernille Schnoor, der har skiftet fra Socialdemokraterne til liste Å. Men nu kan det være, at partiet selv er på vej til at sætte en stopper for tilstrømningen af nye mandater.
 
I hvert fald har en gruppe af Alternativets medlemmer fra hovedstadsområdet foreslået en ændring af partiets vedtægter, så Alternativet ikke længere modtager andre partiers mandater.

”Det handler ikke om at forbyde partiskifte, men om at forbyde folk at tage et mandat med sig,” udtaler Theis Krarup Hansen, der er suppleant til bestyrelsen i lokalforeningen i København ifølge TV 2.

LÆS OGSÅ: Politiker: Strippere skal være unge og tynde

Som det er nu, er det Alternativets hovedbestyrelse og den politiske ledelse, som afgør om et andet partis medlem af enten
kommunalbestyrelse, et regionsråd, Folketinget eller EU-Parlamentet kan optages i Alternativet.
Ifølge Theis Krarup Hansen skyder partiet ikke sig selv i foden med deres nye forslag:

”Vi går ikke glip af dem. De er jo i partiet efter valget. Og indtil da står det dem frit for at stemme efter Alternativet som løsgængere,” siger han ifølge TV 2. Han kan desuden sagtens forstå, at det skaber sure miner, når en politiker skifter parti:

”Når man stemmer, skal man vide, hvad man stemmer på. Og med partiskiftet risikerer ens stemme lige pludselig at gå til et parti, som repræsenterer noget helt andet,” udtaler han.

Indtil videre har folketingsgruppen på Christiansborg ikke ønsket at udtale sig om forslag til vedtægtsændringen før Alternativets årsmøde på lørdag, hvor alle forslag bliver behandlet.

Er du enig i, at partihoppere ikke skal have lov til at tage deres mandat med over i et nyt parti?
 
TV 2
 
Tags: