Skal pædofile have taletid i medierne?

Skal pædofile have taletid i medierne?

Sponsoreret indhold

Spørgsmålet omkring, hvorvidt pædofile skal have taletid i medierne blev for alvor aktuelt torsdag aften, efter Station 2 på TV2 fortalte historien om to tidligere pædofilidømte. Begge de dømte har afsonet deres straf og modtaget behandling for deres pædofile tendenser, men alligevel affødte indslaget en vild diskussion på TV 2’s facebookside. 

Meningen med indslaget var, ifølge TV 2, at lægge op til en nuanceret debat om, hvorvidt dømte pædofile kan leve et normalt liv efter at have udstået straf og fået behandling.

LÆS OGSÅ: Betjent trak våben mod 16-årig dreng

Ifølge Redaktionschef Michael Nørgaard er det nemlig samfundsmæssigt relevant at diskutere, om pædofilidømte har afsonet deres straf, når de bliver løsladt fra fængslet.

Brugerne på TV 2’s Facebook-profil lod dog ikke til at være af den holdning, at der er brug for, at debatten tages op til diskussion. En populær kommentar skrevet af Jeanette Maria Saner, som der slet ikke mente, at pædofile skulle have taletid i medierne, fik 71 ”likes”.

Og selvom der var lagt op til en nuanceret debat, måtte Station 2 dog alligevel bede brugerne om at bevare en sober tone i debatten:
”Husk på, at dømte personer – uanset for hvilken forbrydelse – ikke mister retten til at ytre sig. Det er centralt at høre de pædofilidømtes version af sagen for at skabe en så nuanceret debat om emnet som mulig,” skriver Michael Nørgaard .

Hvad er din holdning til debatten? Har pædofilidømte udstået deres straf, når de bliver løsladt fra fængslet?

TV2