SKAM: Her er alt, du bør vide om TV-fænomenet

SKAM: Her er alt, du bør vide om TV-fænomenet

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
I Danmark er et utal af kvinder allerede blevet særdeles begejstret for den norske teenageserie ‘SKAM’ på de sociale medier, hvor den også blandt aviser har været et meget omtalt emne.

Men hvis du ønsker et kort resmué af, hvad det er alle går og snakker om, så er du kommet til det rette sted:

SKAM er ikke bare endnu én teenageserie i rækken, det er en ungdommelig fortælling, der tager selv den ældste sjæl tilbage til ungdommen, hvor alting var mere simpelt, rodet og uudforsket.

LÆS OGSÅ: Har du den rigtige tv-pakke og udbyder?

Foruden det flotte, men til tider uforståelige norske sprog, får du en indsigt i den skandinaviske ungdomskultur, som vi på godt og ondt skal værne om og bevare.

Alt for damerne har spurgt fire danske kvinder om, hvad de synes om serien. Følgende citat er fra Freja på 26 år:

“'SKAM' kommer virkelig under huden på én. Jeg tror måske, det er fordi, den er så simpel. Man følger de her karakterer i Oslo og mange af de ting, de oplever, er ting man også selv har oplevet på et tidspunkt i livet. Selvom serien er skrevet til 16-årige piger, og jeg selv synes, det var lidt pinligt, at jeg så en 'ungdomsserie', nu hvor jeg helt officielt er voksen, så blev jeg bare totalt revet med. Jeg kan intet andet end at anbefale alle andre at se den.”

De unge piger i serien knytter hurtige bånd med hinanden og med seerne, når de bliver ramt af både kærestesorger, skal have P-piller eller lignende teenageproblemer.

Netop dét at man kan relatere til karakterne, synes at være grunden til, at mange aldersgruppe finder den norske serie så underholdende.

Kunne du finde på at se ‘SKAM’?

Se&hør
Alt for damerne
 
Tags: 
Nøgleord: