Skandaløst: Butikker tjener på dine p-bøder

Skandaløst: Butikker tjener på dine p-bøder

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Hvis der er noget, der kan ødelægge ens gode humør, så er det at få en parkeringsbøde, når man lige har været inde for at handle. Og det gør det næppe bedre, at den butik, du netop har gjort dine indkøb i, tjener på bøden.

Ifølge FDM’s medlemsmagasin, Motor, har flere danske forretninger og butikker nemlig indført såkaldte ”parkeringsrestriktioner”, der gør, at de kan stikke bøden i egen lomme, hvis du glemmer at stille p-skiven.

Dette er dårlig stil, lyder det fra forbruger- og interesseorganisationen, FDM, der opfordrer uheldige kunder til at klage.

”At man som kunde risikerer at blive afkrævet en P-afgift af selvsamme forretning, man netop har handlet i, mener vi, er en uskik,” lyder det fra afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.
 
LÆS OGSÅ: Se hvorfor internettet hader denne mand

Flere forretninger har bekræftet, at parkeringsbøderne er en ekstra indtægtskilde, men de forsvarer det med, at restriktionerne er til for at tage hensyn til kunderne. Alternativet er nemlig, at mange ellers vil bruge parkeringspladserne til heldagsparkering.
Per Alkestrup fra FDM forstår argumenterne, men mener ikke, at det er rimeligt, hvis betalende kunder ikke kan slippe for bøden:

”Man kan godt lave parkering for kunderne uden restriktioner, ved at de for eksempel viser en bon eller på anden måde holdes skadesløse, selvom de får en P-afgift. Sværere er det ikke. Under alle omstændigheder kan vi kun opfordre folk, der har fået en P-afgift, til at klage til forretningen, de har handlet i. Kan butikken ikke se det urimelige i situationen, kan man som kunde altid vælge at lægge sine penge et andet sted fremover,” lyder det fra FDMs afdelingschef.
 
Er det i orden, at butikker og forretninger tjener på parkeringsbøder?

TV 2
 
Tags: