Skandalesag: Direktør forlader Danske Bank

Skandalesag: Direktør forlader Danske Bank

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Medlem af direktionen i Danske Bank, Lars Mørch, har haft ansvar for den baltiske forretning, hvor der i det sidste stykke tid, har været meget snak om hvidvask. Nu har Mørch sagt op, oplyser banken ifølge Ekstra Bladet.
 
Ole Andersen, formand for Danske Banks bestyrelse, har forståelse og tager imod opsigelsen med respekt, lyder det i meddelelsen.
 
”Selv om undersøgelserne af forholdene omkring den estiske non-resident portefølje endnu ikke er afsluttet, står det nu klart, at banken burde have igangsat grundigere undersøgelser på et tidligere tidspunkt, end det var tilfældet. ”
 
”Sådanne undersøgelser ville have givet os forståelse for problemernes fulde omfang tidligere og medført hurtigere handling. Vi har drøftet denne situation med Lars Mørch over de seneste uger, " siger formanden i meddelelsen ifølge Ekstra Bladet.
 
LÆS OGSÅ: Skal du låne penge? Disse begreber er vigtige 

Berlingske Business har dækket sagen meget nøje, og er kommet frem til, at bankens estiske afdeling er blevet brugt til ulovlige transaktioner og hvidvaskning.
 
Blandt andet har avisen fortalt, at den russiske præsident Vladimir Putins familie samt Ruslands efterretningstjeneste FSB var blandt de bagmænd, der hvidvaskede store beløb gennem konti i Danske Banks estiske filial, skriver Ekstra Bladet, der også påpeger, at en whistleblowerrapport skrevet af en chef i Danske Bank-koncernen, allerede blev sendt til Danske Banks direktion i december 2013.
 
I denne rapport blev direktionen altså advaret om, at banken allerede på daværende tidspunkt havde noget i klemme. Der står blandt andet i rapporten, at Danske Bank selv havde begået en forbrydelse og havde assisteret med hvidvask. Banken har derfor nu sat en intern undersøgelse i gang, som forventes færdig i løbet af 2018, skriver avisen.
 
Hvorfor tror du, at Lars Mørch har sagt op netop nu?

Ekstra Bladet
Tags: