Skandaleselskab: Ligeglad med dit liv

Skandaleselskab: Ligeglad med dit liv

image title: 
Trevor Benbrook/123rf.com
Ryanair er kommet i hård modvind i Storbritannien efter en undersøgelse af et antal Ryanairfly, har vist sig ikke at have en hjertestarter ombord.

I november 2014 døde en 47-årig mor til to af hjertestop ombord på en Ryanair-flyvning fra Manchester til Lanzarote. Davina Tavener blev fundet livløs inde på flyets toilet, efter at flere passagerer undrede sig over, hvorfor hendes besøg trak ud.

Efterfølgende forsøg på at genoplive hende mislykkedes, og det var på trods af, at både passagerer og flypersonale var førstehjælps-kyndige.

Nu mener næstformand i Dansk Råd for Genoplivning, Hanne Balle, at det burde være et lovkrav at have hjertestartere ombord på alle fly.

LÆS OGSÅ: : Flystyrt i Frankrig – 150 dræbt

”Der burde helt klart være hjertestartere i alle fly. De øger chancen for at redde liv betydeligt, og som flyselskab ville jeg have en dårlig smag i munden, hvis en af mine passagerer døde, hvis det kunne undgås. En hjertestarter koster under 20.000 kroner o g kan holde i mange år, så det er nok ikke der, at man skal spare,” siger hun til BT.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Ryanair burde have hjertestartere ombord på deres flyvninger, svarer pressetalsmand Ronan O’Keeffe i Dublin:

”Ryanair lever op til alle lovmæssige krav om lægelig bistand på vores flyvninger og er ikke juridisk forpligtet til at medbringe defibrillatorer om bord. Alle vores besætninger er uddannet i førstehjælp og er ansvarlige for sikkerhed og tryghed i flyet,” siger han og fortsætter:

”Kunderne har lov til at medbringe deres egne hjertestartere om bord på flyet, hvis de på forhånd har kontaktet vores kundeservice og fået tilladelse til det.”

Hvad er din holdning til den opsigtsvækkende udmelding fra Ryanair? Bør hjertestarter være et lovkrav til flyselskaberne?


MSN 
Tags: