Skat snydt for meget mere, end man troede

Skat snydt for meget mere, end man troede

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Efter en gennemgang af sager om ulovlig refusion af udbytteskag oplyser Skat på deres hjemmeside, at det formodede tab er øget med 3,2 milliarder, og derfor ender tabet med at være hele 12,3 milliarder kroner.

”Det er sørgeligt, at den danske statskasse - og dermed alle de lovlydige skatteborgere - er blevet svindlet for så voldsomt et beløb,” sådan skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en meddelelse, og fortsætter.

”Vi har hele tiden vidst, at det endelige svindelbeløb kunne vokse yderligere, og det er så desværre blevet bekræftet nu. Det eneste, jeg kan glæde mig over, er, at vi nu kan sætte et punktum for den her sag.”

LÆS OGSÅ: Rejsekort: Fejl gav alle adgang til private data

Skat oplyser ydermere, at Bagmandspolitiet i tæt samarbejde med andre politistyrker har låst 2,1 milliarder kroner på udenlandske bankkonti, som mistænkes for skattesvindel.

Det viser sig, at svindlen har foregået i årevis, idet Skat ikke har kontrolleret anmodninger og refusion af skat på udbytter af aktier, hvilket har tilladt svindlere at sende anmodninger og få penge udbetalt.

Efter afslørelsen af svindlen er bagmandspolitiet gået ind i sagen.

”Bagmandspolitiet gør en stor indsats, og så må vi håbe på, at deres gode politiarbejde giver pote. Det er selvfølgelig vigtigt, at de skyldige i dette svindelnummer bliver stillet for en dommer,” skriver Karsten Lauritzen.

Bagmandspolitiet, også kendt som SØIK, fortæller, at man fortsat efterforsker sagen.

”Efterforskningen har til formål at undersøge muligheden for, at så mange af pengene som overhovedet muligt kan komme retur til den danske statskasse og om der er grundlag for, at nogen strafferetligt kan drages til ansvar.”

”SØIK har fortsat særdeles stor fokus på sagen, men af hensyn til sagens efterforskning er der på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, der kan deles med offentligheden,” skriver Statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en kommentar.

Bør sagen få konsekvenser for ledelsen i skat eller den ansvarlige skatteminister i perioden, hvor svindlen er foregået?

Metroxpress
 
Tags: 
Nøgleord: