Skattekroner går til kommunale chefers ’ferie’

Skattekroner går til kommunale chefers ’ferie’

image title: 
siraphol/123rf.com
Hver syvende dansker føler sig stresset, viser den nyeste undersøgelse for arbejdsmiljø og helbred.

Næstved Kommune er heller ingen undtagelse, og selvom der er flere forskellige måder at stresse af på, så har Næstved Kommune valgt, at give sine ti mest stressede kommunale chefer en dyr tur til Kreta på et stresskursus med alt betalt.

Turen koster 22.500 kroner per deltager som dækker over fly, ophold og forplejning og disse penge skal skatteborgerne betale.

Beslutningen om at bruge så mange penge på et stresskursus forarger byrådsmedlem Per Sørensen (S).

LÆS OGSÅ: Så dyrt bliver det at køre på de danske veje

” Det virker unødvendigt at sende folk til sommervarmen på Kreta i højsæsonen. Med ture til udlandet og den signalværdi, der ligger i det, så skal vi som politikere være med til at træffe beslutningen. I en kommune skal sådan noget simpelthen være politisk styret, siger Per Sørensen til Sjællandske.

Det er tydeligt, at byrådsmedlemmet langt fra er enig i beslutningen om at sende cheferne på et så dyrt kursus i udlandet.

”Jeg synes, vi skulle prøve at lægge tingene herhjemme. Det virker tåbeligt at sende folk til 30 graders varme i højsæsonen til dyre priser. Hvis det viser sig ikke at være politisk besluttet, så bliver jeg vred,” siger lokalpolitikeren.

Per Sørensen har efterfølgende bedt kommunaldirektør Rie Perry komme med en redegørelse for hvem, der har truffet beslutningen, og hvad det konkret har kostet.

Kan du forstå beslutningen om at sende cheferne til Kreta på stresskursus?

Sjællandske
Videncenter for arbejdsmiljø 
 
Tags: 
Se debatter