Skattepenge finansierer Alexandras luksusliv

Skattepenge finansierer Alexandras luksusliv

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Det er ikke helt dårligt at være grevinde, for 52-årige Alexandra har siden skilsmissen med prins Joakim i 2004, modtaget et stort beløb årligt. Beløbet er desuden blevet positivt reguleret hvert halve år.

Siden skilsmissen for 13 år siden er beløbet steget med hele 840.000 kroner.

Tilbage i 2004 var beløbet 1,56 millioner kroner, mens grevinden i 2017 kan nyde godt af hele 2,4 millioner kroner.

Det årlige beløb blev fastsat efter skilsmissen, for at sikre, at grevinden ikke afslører royale hemmeligheder. Det var kongehuset, der fik gennemtrumfet beslutningen, der efterfølgende blev skrevet ind i finansloven.

Det er bestemt ingen dårlig aftale, for grevinden tjener langt mere end de fleste topchefer og overgår selv den danske statsminister, der har en årlig grundindtjening på 1.482.457 kroner.

LÆS OGSÅ: ’Gift ved første blik’: Birgitte bange for Martin

Den halvårlige stigning fortsætter og i fremtiden vil endnu flere af skatteborgernes penge gå ind på grevindens bankkonto og være med til at finansiere hendes liv i sus og dus.

At skatteborgerne skal betale for Alexandras luksusliv, kan gøre mange danskere forarget, særligt i betragtning af Prins Joackim store formue. Bare efter salget af Schackenborg og Sødamgård stod der yderligere 78 millioner på hans bankkonto.

”Det er klart, at når folk kan se, at Joachim har de mange penge, han har, så reagerer de på den måde, at så må det også være ham, der skal betale for Alexandra,” siger kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen. 

Bør skatteborgerne betale til Alexandra?

Se og Hør 
Tags: 
Nøgleord: