Skiferie: Her finder du sneen

Skiferie: Her finder du sneen

image title: 
Lukas Gojda/123rf.com

For flere skisportssteder i Europa ser det ikke særligt lovende ud i forhold til snemængderne. Særligt alperne er hårdt ramt af manglende snefald, men ifølge rejseguiden Lonely Planet er der håb forude for dig, der drømmer om kilometer lange hvide pister.

Frankrig
Går årets skiferie til de franske bjerge, skal du se dig for en ekstra gang. For snemængderne i Frankrig har været begrænsede i år, og der er stadig hele 40 skisportssteder, som er lukket.
 

Hvis du stadig har et brændende ønske om at suse ned af de franske løjper, skal du tage til Les Arcs, Peisey Vallandry, Orelle, Val Thorens, Tignes og Val d'Isère, hvor du finder mange åbne pister.
 
Spanien
Vil du være sikret snegaranti og åbne pister, er Spanien derimod en oplagt mulighed. Her er mulighederne nemlig mange. Du kan blandt andet tage til Sierra Nevada, Aramón Cerler, Javalambre, Anticosa, Fórmigal, Valdelinares og Candanchú.
 
Andorra
Har du svært ved at beslutte, hvorvidt skiferien skal gå til Frankrig eller Spanien, kan du vælge et sted midt i mellem. Mellem Frankrig og Spanien finder du Andorra, hvor alle landets tre skisportssteder er åbne. I de seneste dage er der faldet nye mængder sne, og størstedelen af pisterne er åbne.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe Alexandras sommerresidens
 
Schweiz
Har du allerede planlagt skiferien til Schweiz, er det muligt at finde åbne skisportssteder, selvom landet ikke ligefrem er dækket i sne. Snekanoner sørger for, at en del skisportssteder er åbne blandt andet Saas Fee, Gstaad Mountain Rides eller Glacier.
 
Italien

Har du derimod Italien i tankerne, ser udsigterne langt lysere ud. For Italien har i den seneste tid været ramt af kraftigt snevejr, og her er du sikret kilometer lange snehvide pister. Det betyder, at der er massere af muligheder, og at du kan blandt andet tage til Via Lattea, Arabba Marmolada, Andalo - Fai della Paganella, Sangiacomo di Roburent eller Artesina, hvor den nyeste sne er faldet.

Østrig
I Østrig er stort set alle skisportssteder åbne. Der er faldet 20 centimeter sne de seneste dage og områder såsom SkiWelt, Pitztal gletsjeren, Lech Zürs am Arlberg og Flachau nær Salzburg har alle åbne lifte, præpareret pister og kan sikre dig en skiferie med store snemængder.

Skal du på skiferie i år?

Lonely Planet
 


Tags: 
Nøgleord: