Skilte skal forhindre sovende romaer

Skilte skal forhindre sovende romaer

image title: 
Foto: Anthony Baggett/123rf.com
Især i sommerhalvåret oplever ordensmagten mange romaer, der sover i hovedstadens gader omkring Strøget, Gammel Torv og Nyhavn.

Det danske politi plejer som regel at beskæftige sig med hårdkogte kriminelle og rockere, men nu må selv de mest erfarne betjente spørge om hjælp for at løse roma-problemet.

I Danmark er det ikke ulovligt at lægge sig til at sove under åben himmel, uanset om det kan virke stødende for de forbigående.
Københavns politi efterlyser derfor, at kommunen sætter skilte op med specifikke forbud mod at sove bestemte steder.

”Skiltning kan være en midlertidig løsning. For vi har tidligere set, at de bare flytter et andet sted hen. Det har vi set i forhold til de grønne områder og parker. Her har de fundet ud at, at de bliver skrevet, når de overnatter der,” siger politikommissær Kjeld Farcinsen fra Udlændingekontrolsektionen under Københavns Politi, og tilføjer:

”Et af problemerne, når de overnatter på gader og offentlige pladser, er, at de bliver endnu mere synlige. Vi har set det blandt andet ved Dronning Louises Bro, hvor de har overnattet både i arealerne ved broen og tunnelen under broen. Her er borgere, der har henvendt sig til dem, blevet truet både verbalt og med fagter” tilføjer politikommissæren.

LÆS OGSÅ: Betjente i fotovogne erstattes af almindelige borgere

Overborgmesteren i København Frank Jensen (S) siger følgende om politiets ønske:

”Vi er i en tæt dialog med Københavns Politi om problemet med migranter, som slår lejr rundt om i byen. Hvis politiet har konkrete ønsker, herunder til skiltning, så lytter vi naturligvis til dem”

Fransk Jensen mener dog, at det i virkeligheden var bedre, hvis justitsminister Søren Pind (V) ændrede de gældende regler på området.

”Jeg synes, det ville være bedre, hvis justitsministeren ser på nogle mere generelle regler, så politiet får mulighed for at gøre noget ved problemet - uden at vi skal plastre byen til i skilte,” siger Fransk Jensen.

Hvad burde man gøre ved de sovende migranter? – er det nok at sætte skilte op?

Ekstra bladet 
Tags: