Skolelærere tvunget til gratis arbejde

Skolelærere tvunget til gratis arbejde

image title: 
Goodluz/123rf.com
Reformen som trådte i kraft i sommeren 2014, har nu et år senere vist sig fejlslagen på en række områder.

Hensigten med reformen var, at lærerne skulle bruge mindre fritid på deres arbejde. Før brugte folkeskolelærere nemlig færre timer på skolen, mens de forberedte skolearbejdet hjemmefra om aftenen.

En ny undersøgelse på området foretaget af Scharling Research viser, at resultatet lige nu er, at lærerne nu i høj grad arbejder i fritiden.

LÆS OGSÅ: Rørende: Kræftramt skoleinspektør hyldes

Op mod 65 % af lærerne bruger deres fritid på henvendelser fra forældrene, mens op mod halvdelen retter opgaver og forbereder øvelser om aftenen og i weekenden.

”Tallene viser, at det skrider. Lærerne begynder at arbejde hjemme uden at blive afregnet for det, fordi de har en ambition om at udføre et ordentligt stykke arbejde. De ønsker at være ordentlige over for eleverne og forældrene, så ingen lider under alt dette, og det er det, der slår igennem i tallene i denne undersøgelse,” fortæller Gordon Ørskov Madsen, der er formand for overenskomstudvalget i DLF, til fagbladet Folkeskolen.

Overraskende fremgår det af undersøgelsen, at hele 69 procent af lærerne giver færre skriftlige opgaver til eleverne, da de simpelthen ikke har tid nok til at rette dem.

Hvad synes du, er folkeskolereformen et selvmål af den nuværende regering, eller tror du det bliver bedre?

Avisen