Skoleleder sigtes for at afklæde elever

Skoleleder sigtes for at afklæde elever

image title: 
Foto: Sergii Gnatiuk/123rf
Skoleleder på Strandmølleskolen i Assens, Anders Storebjerg, kom i starten af januar måned i år i modvind efter beskyldninger om blufærdighedskrænkelse af to af skolens elever. Han skulle angiveligt have bedt de to drenge afklæde sig til morgensamling foran hele skolen, fordi de havde brudt skolens reglement om at bære nissehue i hele december.

LÆS OGSÅ: Skoleleder i modvind efter penis-episode

Sagens alvorlighed blev først afvist af skolens ledelse som en misforstået spøg, og Anders Storebjerg stod dermed til at slippe for videre tiltale. Nu har politiet imidlertid besluttet at rejse sigtelse i sagen på baggrund af beskyldningerne:

”Politiet er forpligtet til at rejse en sigtelse, når mistanken har en vis styrke. Sigtelsen er en beskrivelse af, hvad sagen handler om på nuværende tidspunkt, og den kan senere blive udvidet eller indskrænket”, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen til Ritzau
.
Sigtelsen af Anders Storebjerg vil blive opretholdt, så længe sagen efterforskes, og når efterforskningen er slut, vil anklagemyndigheden vurdere, om han skal tiltales eller frifindes.

Anders Storebjerg ønsker over for Ritzau ikke at uddybe de nærmere omstændigheder omkring sigtelsen, men han vedkender, at der er tale om episoden med de to drenge, og at politiet kigger på forløbet op til episoden.

Kan episoden betragtes som en misforstået spøg eller er sigtelsen på sin plads?

Dagens.dk