Slankekur: Spis det du plejer

Slankekur: Spis det du plejer

image title: 
puhhha/123rf.com
Teknologi professor fra Aarhus universitet Jakob Stoustrup har tabt syv kg på en måned i sit eget slankeeksperiment, der tager udgangspunkt i hans forskning i reguleringsteori.

Januar er nytårsforsættendes måned, hvor mange forsøger at tabe julens overflødige kilo gennem diverse slankekurer.

Der findes et utal af slankekurer, hvor det kun er tilladt at spise udvalgte fødevarer, hvilket ofte resulterer i, at mange efter noget tid bliver trætte af kuren, og igen tager på i vægt.
 
Jakob Stoustrups slankekur er anderledes. Der er ikke restriktioner på hvad du må spise, men derimod snarere på hvor meget, hvilket ifølge professoren kan føre til et varigt vægttab.
 
”Metoden kan bruges på lige den kost, man foretrækker, selvom maden selvfølgelig skal være sund, hvis man ikke skal blive fejlernæret. Det er en uangribelig påstand, at hvis man følger den metode, jeg beskriver, har man matematisk garanti for det ønskede vægttab,” fortæller Jakob Stoustrup til videnskab.dk.
 
LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på din sukkertrang
 
Slankekuren bygger på, at du spiser og drikker mindre end kroppen forbrænder, beregnet i forhold til fødevaren og drikkevarens vægt.
 
I praksis betyder det, at du kan spise og drikke højest 799 gram mad, hvis du har forbrændt 800 gram, så vil du tabe dig.
 
”Før hvert måltid registrerede jeg min kropsvægt med en god badevægt og fandt ud af, hvor meget jeg vejede mindre, end hvad jeg havde sat mig for at veje. Forskellen på de to mål indtog jeg derefter i mad og drikke. På den måde lå jeg efter et måltid på præcis den vægtkurve, jeg havde bestemt mig for på forhånd,” fortæller Jakob Stoustrup.
 
Professoren spiste præcis som han plejede, hvilket typisk bestod af normal gennemsnitlig sund kost og lækkerier såsom chokolade og rødvin blev heller ikke udeladt.
 
Eksperimentet er endnu ikke offentliggjort i noget tidsskrift, men beskrevet på en blog. Professoren er i gang udvikle apps til Iphone og Android, hvor man vil kunne se de regneark, han selv har brugt til at lægge sin egen vægtudvikling i rammer.
 
Ville du prøve slankekuren?

Videnskab.dk

 
Tags: 
Se debatter