Slik under graviditet øger risiko for ADHD

Slik under graviditet øger risiko for ADHD

image title: 
Foto: ambrozinio/123rf.com
Der er en sammenhæng mellem en fed og sukkerrig diæt under graviditeten og øget risiko for ADHD-symptomer og andre adfærdsvanskeligheder hos børn. Det har forskere fra King’s College London og University of Bristol undersøgt.

Forskerne sammenlignede 83 børn med adfærdsvanskeligheder med 81 børn uden, og studiet viste, at en usund graviditetskost, der inkluderer en masse slik og bearbejdet mad, kan føre til DNA-forandringer i et bestemt gen (methylering), IGF2, hvilket påvirker udviklingen af hjerneområder med relation til ADHD.

Undersøgelsen viste, at der var en sammenhæng mellem en fed og sukkerrig kost under graviditetskost og en høj IGF2-methylering, ligesom der også var en sammenhæng mellem en høj IGF2-methylering og ADHD-symptomer hos børn mellem syv og 13 år, som i en tidlig alder allerede havde vist adfærdsvanskeligheder.

LÆS OGSÅ: Flere vælger singlelivet

En af medforfatterne på studiet, Professor Edward Barker, fra King’s College London, understreger dog, at forældrene ikke behøver at bebrejde sig selv, da kosten kun er én af mange faktorer.

”ADHD og adfærdsvanskeligheder er komplekse psykiatriske problemer, der afhænger af mange faktorer. Diæt kan være en vigtig faktor, men det vil under alle omstændigheder være én blandt flere risici,” udtaler han ifølge The Guardian.

Han fortæller desuden, at resultaterne stadig skal efterprøves i større studier, inden det kan fastslås, om der en direkte årsagssammenhæng.

Spiste du meget slik under din graviditet?

BT 
Tags: 
Nøgleord: