Slikket i hovedet af hund og fik blodforgiftning

Slikket i hovedet af hund og fik blodforgiftning

image title: 
Foto: Andres Rodriguez/123rf.com
Efter en 70-årig britisk kvinde blev alvorligt syg af at være blevet slikket i hovedet af en hund, har britiske læger været ude at advare om, at slik i hovedet fra en hund kan føre til blodforgiftning.

Under en telefonsamtale med en slægtning begyndte kvinden pludselig at tale usammenhængende i telefonen, hvilket fik slægtningen til at ringe til alarmcentralen. Ambulanceredderne fandt den 70-årige kvinde delvist bevidstløs, og hun blev straks bragt på hospitalet.

Selvom kvinden efter indlæggelsen virkede til at være i bedring, fik hun akut nyresvigt fire dage efter at være blevet indlagt.
Blodprøver viste, at kvinden havde en særlig infektion af capnocytophaga canimorsus-bakterien, som er kendt som hundebidsbakterien.

LÆS OGSÅ: Dræbte sine døtre: Vil nu have nedsat sin straf

Ifølge lægerne er det et usædvanligt tilfælde, da kvinden hverken er blevet bidt eller revet af sin hund. Hun har til gengæld haft nær kontakt med kæledyret, hvor hunden blandt andet har fået lov til at slikke hende i ansigtet.

”Det her understreger, at betændelse kan forekomme uden åbenlys kradsen eller bidskader,” beskriver lægerne i det lægevidenskabelige online-medie BMJ Case Reports

Heldigvis overlevede kvinden efter to ugers intens pleje og antibiotikabehandling, og 30 dage efter indlæggelsen blev hun udskrevet igen. Dog har hændelsen fået lægerne til at advare om, at man kan risikere at få den potentielt farlige hundebidsinfektion, hvis man bliver slikket i hovedet af en hund.

Slikker din hund dig i hovedet?

Ekstra Bladet

 
 
Tags: