Slog sin kone ihjel: Fortryder intet

Slog sin kone ihjel: Fortryder intet

image title: 
Foto: Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Den 78-årige mand fortryder dog ikke sin gerning, da konen efter længere tid havde tryglet ham om det, og planlagt mordet på sig selv ned til mindste detalje. Nu sidder den 78-årige mand tilbage i retten tiltalt for ”drab på begæring”, og kan risikere op til tre års fængsel.


Manden er dog 100 procent afklaret med sin handling, og han fortryder ikke sin gerning.
”Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort,” siger han til Helsingør Dagblad og fortsætter:
”Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning.”
 
Manden fortæller, at konen havde været meget aktiv gennem hele livet, men en dag faldt den 71-årige kvinde i deres hjem. Hun faldt så uheldigt, at kroppen blev lammet.

P. fortæller, at hans kone var fysisk meget aktiv gennem hele livet. Men af uforklarlige årsager faldt den 71-årige kvinde i hjemmet i Hørsholm i februar i år. Hun faldt så uheldigt, at kroppen blev lammet.

Han fortæller, at konen efterfølgende kæmpede som en gal for at komme ovenpå, indtil lægerne fortalte, at der ikke var noget, de kunne gøre, andet end at give hende hjælp og medicin resten af hendes liv.
 
LÆS OGSÅ: Ville du have sex med en robot?
 
Det var efter denne besked, at parret tog en lang snak med hinanden.

”Og der var det så hun fik overtalt mig til at hjælpe hende, og hun forklarede mig præcist hvordan jeg skulle gøre det,” fortæller P, og fortsætter:
 
”Det hele var planlagt. Hun fortalte mig også hvordan begravelsen skulle forrettes og hvilke salmer, der skulle synges.”


Den efterfølgende dag fik manden lov til at overnatte sammen med sin hustru på en drømmeseng ved siden af hendes sygeleje på sygehuset i Hornbæk.

”Om aftenen var de inde og tømme hendes tarm og hendes blære som de plejede, og så blev vi ladt alene tilbage. Vi lukkede døren. Hun indtalte sit dødsønske på min mobiltelefon to gange. Så gav jeg hende sovepiller og vand til at skylle dem ned med. Jeg gav hende alle de piller jeg havde - omkring tyve stykker, og som hun selv havde købt ind på forhånd. Jeg hentede dem derhjemme. Hun fik dem af flere gange. Så faldt hun i søvn, og jeg lagde mig på drømmesengen,” forklarer han.

”Da jeg konstaterede, at hun ikke længere trak vejret, lagde jeg mig ned igen, for jo længere tid, der gik, desto bedre. Jeg frygtede nemlig, at der ville dukke personale op og prøve at »redde«, så hun fik hjerneskader og andre mén.”

Senere på natten dukkede der en sygeplejerske op for at pleje konen, og manden gik straks til bekendelse.

Manden fortæller desuden, at konen kort tid efter sin lammelse havde tryglet myndighederne om at få lov til at dø, men i stedet for imødekommenhed var hun blevet skældt ud.

P's fulde navn er redaktionen bekendt.

Hvad er din holdning til aktiv dødshjælp?
 
BT
 
Tags: