Slut med klovnerier og løvebrøl for Benneweis

Slut med klovnerier og løvebrøl for Benneweis

image title: 
Foto: Vladimir Galkin/123rf
Cirkus Benneweis, der er verdens ældste familieejede cirkus og lidt af en institution i dansk kultur, har efter 128 år med elefanter, linedansere og klovne valgt at droppe årets cirkusforestillinger.
 
Cirkus Benneweis turnerede for første gang i 1887 med Gottfried og Marie Binneweis, som de hed dengang. Siden tog Eli Benneweis over og cirkusset udviklede sig i 1900-tallet til at blive Nordens største.
 
I 1993 blev Diana Benneweis direktør, og hun overlod sidste år manegen til sine børn, Nadia og Dawid Benneweis. Cirkusset har dog de seneste år oplevet dårlig økonomi, og de blev alle tre enige om at se tiden an:
 
”Vi var enige om, at hvis sæsonen 2015 ikke gav det nødvendige resultat og et overskud, så ville vi ikke turnere i 2016. Vi ville stoppe, mens legen var god,” fortæller Diana Benneweis ifølge TV2 til Frederiksborg Amts Avis.
 
Men, ”the show must go on”, og Nadia og Dawid arbejder på at præsentere et nyt koncept, der måske allerede næste år kan have sin præmiere. Det er dog vigtigt for dem, at det tager afsæt i Cirkus Benneweis’ stolte traditioner, nostalgi og kvalitet, men samtidig udforer folks normale opfattelse af cirkus.
 
Hvad mener du om Benneweis’ beslutning om at forny cirkus-konceptet?


TV2
Tags: 
Nøgleord: