Slut med luksus for indsatte

Slut med luksus for indsatte

image title: 
Foto: Pixabay
BT afslørede for ikke længe siden de luksuriøse forhold, som indsatte i de danske fængsler lever under. Det kom frem, at de kriminelle kom på både skiture, klatreture og rappelling i udlandet.
 
Nu vil justitsminister Mette Frederiksen (S) stramme op og lave nye retningslinjer for, hvorvidt eksempelvis teaterture, biografture, dykkerture, go-kart-kørsel og meget andet, som kan have karakter af luksus, er passende overfor samfundet og de kriminelles ofres retsfølelse.
 
De nye retningslinjer bliver støttet gevaldigt op af Direktoratet for Kriminalforsorgen, hvis primære formål er at resocialisere de indsatte i den sidste del af deres afsoning af en ofte meget lang fængselsstraf.
 
De indsatte, som ofte har domme for drab, drabsforsøg og mange andre former for personfarlig kriminalitet, har hidtil haft mulighed for at komme på skiture til Sverige, klatreture på Bornholm, tage dykkercertifikat i Kerteminde og surferture på Hawaii.
 
LÆS OGSÅ: Borgerlige vælgere vil indføre dødsstraf
 
Det skal være slut nu, siger justitsministeren:
 
“Det er grundlæggende min opfattelse, at kriminalforsorgen i arbejdet med resocialisering af kriminelle bør have særlig fokus på forhold som arbejdsmarkeds-parathed, uddannelse, boligforhold og eventuelle behandlingsbehov. I forhold til anvendelsen af udflugter og fritidsaktiviteter fra kriminalforsorgens pensioner har Direktorat for Kriminalforsorgen nu foreslået en skærpelse af retningslinjerne, hvilket jeg fuldt ud kan tilslutte mig.”

Skriver Mette Frederiksen i et svar til Folketingets Retsudvalg og understreger:

“Stramningen af retningslinjerne indebærer bl.a., at der ikke fremover vil kunne afholdes endags-skiture eller klatreture i udlandet, ligesom der skal ske en skærpet vurdering af, hvorvidt teaterture, biografture og lignende aktiviteter kan betragtes som led i behandlingen. Det indskærpes i øvrigt, at aktiviteterne ikke må bære præg af luksus eller have ferielignende karakter.”
 
Hvor går grænsen for, hvad der er luksus i forhold til aktiviteter til de kriminelle indsatte?

BT

Tags: 
Nøgleord: