Slut med strip til begravelser

Slut med strip til begravelser

image title: 
Foto: Baruska/pixabay.com
Det er måske ikke lige strip, de fleste forbinder med begravelser, gravøl og mindeord, men ikke desto mindre er det dét, der har gjort sig gældende for flere begravelser i Kina. Så mange, at det nu får den kinesiske regering til at lovgive omkring emnet.

Ifølge kulturministeriet i Beijing er det i et forsøg på at tiltrække flere gæster ved begravelser, at folk er begyndt at hyre strippere. Ministeriet nævner to konkrete tilfælde. Den ene er fra den nordlige provins Hebei, og det andet er fra den østlige provins Jiangsu. I begge tilfælde har myndighederne straffet både arrangører og strippere.

LÆS OGSÅ: Kvinder vil være stærke fremfor tynde

”Jeg følte, at noget ikke var, som det burde være,” fortæller en anonym kineser til CNN, efter at oplevet den aparte kombination af strip og afsked med en afdød. Han forklarer, at showet gik over stregen, men at de lokale ved begravelsen ikke fandt stripindslaget hverken chokerende eller mærkeligt.

I samarbejde med politiet vil regeringen nu sætte en stopper for strip til begravelser. Ifølge nyhedsbureauet Xinhua viser den nye tendens, at snobberi og pyntesyge i det moderne Kina har sejret over traditionerne.

Hvad er din holdning til, at kinesiske begravelser skal være underholdende? 

DR
Tags: