Slut med X Factor: Her er grunden

Slut med X Factor: Her er grunden

image title: 
maroti/123rf.com
Hver fredag sidder mange seere klistret til fjernsynet, når det populære underholdningsprogram X Factor løber over skærmen.

Men nu får piben en anden lyd, for DR har valgt at sende den sidste sæson i 2018 og derefter lukke programmet helt ned.

”Vi lukker X Factor nu, fordi på et eller andet tidspunkt så skal det slutte. Ellers kommer der ikke noget fornyelse. Gentager man sig selv, så falder man bagud,” fortæller DR's mediedirektør, Henriette Marienlund, til BT.

Beslutningen om at nedlægge X Factor er taget for at imødekomme nye idéer indenfor dansk underholdning.

”Vi vil gerne skrue op for danskudviklet underholdning. Det er enormt svært at udvikle nye koncepter, så vi bliver nødt til at sige, at det er noget, vi absolut vil,” siger Henriette Marienlund.

LÆS OGSÅ: Mette Lindberg afslører årsag til X Factor-brud

Netop fordi at X Factor har været en klar seerfavorit, er DR’s mediedirektør også godt klar over, at det bliver en vanskelig opgave at skabe et nyt ligeså succesfuldt program.

”Det bliver en stor opgave, og jeg synes faktisk også, at vi er lidt modige. Men hvis man ikke presser sig selv, så kommer man heller ingen vegne,” siger Henriette Marienlund.

Hvad det nye danske underholdningsprogram præcist kommer til at indeholde, er endnu uvist, men en række eksterne producenter vil få mulighed for at komme med deres ideér.

”Hvad der kommer, kan vi ikke vide endnu. Men det skal være bredt, samlende og public service. Vi vil gerne lave original underholdning og have, at danskerne glæder sig til at se DR fredag aften,” fortæller Henriette Marienlund.

Hvad tror du, at det nye underholdningsprogram kommer til at handle om?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: