Smittefare: Dansker død af sjælden sygdom

Smittefare: Dansker død af sjælden sygdom

image title: 
Oleg Dudko/123rf.com

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at endnu en teenager har mistet livet grundet meningokokssygdommen også kaldet smitsom meningitis.

I starten af januar døde en 17-årig gymnasieelev fra Nordsjælland ligeledes af sygdommen, hvorefter alle elever og ansatte fra gymnasiet i Nordsjælland blev tilbudt forebyggende behandling.  

En anden elev fra Birkerød gymnasium blev kort efter også smittet, og det fik Styrelsen for Patientsikkerhed til at opfordre alle gymnasiets elever og lærere at blive vaccineret

Omkring 1000 elever og ansatte valgte herefter at følge rådet.

LÆS OGSÅ: Snart kan din telefon opdage hudkræft

Styrelsen for Patientsikkerhed påpeger, at det ikke tyder på, at de to tilfælde har nogen relation.

Der er lavet en smitteopsporing for den 18-årige unge mand, hvilket betyder, at de personer, der har været i kontakt med ham, vil blive tilbudt en forebyggende behandling.

”Vi har også været i kontakt med den afdøde drengs uddannelsesinstitution, hvor skolens personale og elever er blevet informeret,” siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef og overlæge hos Styrelsen for Patientsikkerhed, til metroxpress.

Smitsom meningitis er en meget sjælden sygdom, der forekommer overalt i verden, hvoraf der kun er meget få tilfælde i Danmark.
I 2015 blev der registreret 40 tilfælde i Danmark og kun få dødsfald. Sygdommen ses ofte hos børn, teenagere og yngre personer.

Har du hørt om sygdommen?

Metroxpress


Tags: 
Nøgleord: