Snød døden: Stålspyd gennemborede hendes hoved

Snød døden: Stålspyd gennemborede hendes hoved

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
En sommerdag til ridestævne på Samsø udviklede sig til et mareridt for Susanne Svendsen og hendes familie.

Under stævnet fik en hest viklet sin hov ind i et hegn, da den blev angrebet af hestebremser. Den panikslagne hest prøvede at komme fri, og det sendte en hegnspæl gennem luften med stor kraft.

Pælen ramte Susanne Svendsen i hovedet og gennemborede hendes kranie fra øre til øre. Hun overlevede på mirakuløs vis.
Selvom det i dag er ti år siden, tænker hun stadig meget på det, og oplevelsen har ændret hendes liv for altid.

”Jeg elsker livet - og jeg lever livet. Jeg er dybt taknemmelig. Tænk, jeg har fået fire børn og børnebørn, jeg ellers ikke ville have oplevet. Jeg tager ikke tingene tungt og tænker ikke over ting, som jeg gjorde førhen,” siger Susanne Svendsen og fortsætter:

”Men samtidig med, at jeg lever livet og påskønner det, er jeg også blevet angst for mange ting. Ting, jeg før i livet gjorde uden at tænke over det. F. eks. det at køre bil. Jeg skylder også familien, at jeg passer godt på mig selv. Jeg har fået livet foræret én gang til.”

LÆS OGSÅ: 25.000 mænd søger tilladelse til masseselvmord

Hun tænker tilbage på den forfærdelige hændelse. Hun troede først, at hun var blevet sparket af en hest.

”Da jeg nævnte det med sparket, var der en anden dame som svarede, at ’du er faktisk ikke sjov’, hvorefter hun gik. Hun troede nok, at jeg havde en slags nytårshat på,” fortæller Susanne Svendsen. 

”Min datter skreg, rystede over det hele og faldt sammen. Jeg tog hænderne op til mit hoved, for måske blødte jeg. Først da mærkede jeg hegnspælen. Der var kun en enkelt dråbe blod.”

Da ambulancen ankom, viste det sig, at hegnspælen var for lang til at kunne komme ind ad bagklappen. Redderne forsøgte forgæves at klippe hegnspælen over med en boltsaks, og det var først, da de fandt en vinkelsliber frem, at det lykkedes at forkorte pælen.

Efterfølgende blev Susanne fløjet til sygehuset i Aarhus, hvor pælen blev opereret ud. Susannes hoved var vredet skævt, men har siden rettet sig. I dag lider hun kun af følelsesløshed i kæben og underlæben.

I årene efter har Susanne gjort meget for at hendes omgivelser skal have det godt, og sommeren igennem sejler hun med sin mand.

”Det er en hobby for mig og en passion for John,” fortæller hun.

Har du haft en oplevelse, der ændrede dit liv markant?

Ekstra Bladet
Tags: