Snak med dine kolleger og få mere i løn

Snak med dine kolleger og få mere i løn

image title: 
Foto: stylephotographs/123rf.com
Ny undersøgelse lavet af Dansk Magisterforening viser, at 49 procent af deres medlemmer mener, at det er tabu at snakke om sin løn på arbejdspladsen. Det virker paradoksalt sammenlignet med, hvor let nogen har det med at fortælle om andre personlige emner som eksempelvis familieproblemer og sex.

Ifølge Camilla Gregersen, der er formand for Dansk Magisterforening, er det et problem, at så få danskere har lyst til at snakke om deres løn på arbejdspladsen.

”Hvis man snakker om løn på arbejdspladsen, er der bedre muligheder for, at de ansatte får lønstigninger. Men det er også til gavn for arbejdsgiveren, fordi der opstår færre myter om, hvad andre har fået. Det giver mindre splid på arbejdspladsen, når man kan tale åbent om lønnen. Arbejdskulturen bliver bedre. Det er win-win at bryde løntabuet,” forklarer Camilla Gregersen.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du billigt til sydens sol 

Hvis du gerne vil have en god løn, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden du skal til møde med chefen, råder Carsten Kjær Busk, som er forfatter til bogen ’Scor kassen ved lønforhandling’. Dog pointerer han, at det er vigtigt at huske på, at lønforhandlingen skal handle om dine egne kvaliteter og ikke om dine kollegers løn.

”Du skal ikke smide misundelseskortet nede hos chefen, fordi en kollega får mere i løn end dig. Man skal tage udgangspunkt i sit eget job. Du skal aldrig sige 'Jeg ved, at Jens Jensen får 1.000 kr. mere end mig, og jeg er lige så god som ham',” fortæller Carsten Kjær Busk.

Camilla Gregersen forklarer, hvordan du skal bruge din viden om dine kollegers løn til at få indsigt i, hvad du selv er værd på din arbejdsplads. Herved får du lettere ved at argumentere for din lønstigning overfor chefen, da du ved hvordan lønnen generelt er på arbejdspladsen.

Ud fra undersøgelsen kan det desuden konstateres, at dem der snakker med kollegerne om deres løn, klarer sig godt, når der skal forhandles løn. Ud af dem som snakker om lønnen, svarer 65 procent nemlig, at de fik lønstigning ved sidste lønforhandling.

Snakker du om din løn med dine kolleger?

BT
 
Tags: