Snapback: Sådan kommer du i gang med træningen efter din graviditet

Snapback: Sådan kommer du i gang med træningen efter din graviditet

image title: 
Baby workout
I Hollywood bruges udtrykket ”snapback” ofte om de mange kendisser, der ultrahurtigt formår at få sin ’gamle’ krop tilbage efter en graviditet. Men for almindelige mødre uden en hær af personlige trænere og et veludstyret home gym er det en anelse sværere.
 
Alligevel er det stadig et ønske for mange nybagte mødre at komme i gang med træningen og opbygge kroppen på ny. Det får du en række gode (og realistiske) råd til her!
 
 

Hvornår kan du begynde at træne igen?

Det er meget individuelt, hvornår man kan genoptage træningen. Typisk kommer det an på fødslen. Har det været en normal fødsel uden komplikationer? I så fald kan du være klar allerede efter 2-6 uger, men husk dog at lytte til din krop og giv den god tid og masser af ro.
 
Hvis din fødsel omvendt har været mere kompliceret, vil du typisk skulle vente 2-3 måneder, før du kan begynde at træne igen. Husk, at du i den første tid efter et kejsersnit ikke må løfte mere end dit barns vægt. Drop derfor styrketræningen til en start og gå efter en let omgang cardio-træning i stedet.
 
Hvilken træningsform er ideel?
Uanset hvornår, du begynder at træne igen, bør du starte træningen langsomt op. Selv hvis du har været aktiv under din graviditet, skal du ikke vende tilbage til træningsprogrammet med fuld styrke.
 
Start op med lange gåture med barnevognen, eventuelt med walking lunches hvis kroppen tillader det. Når du føler du dig klar til det, kan du opgradere turen og gøre det til en løbetur. Her er de praktiske løbevogne - særligt dem fra Baby Jogger - super gode. Denne type vogne er meget lette og kører godt i alt slags terræn, hvilket gør dem til en perfekt løbemakker for dig og din baby.
 
Når din krop er klar til en omgang styrketræning, kan du med fordel starte ud med hjemmetræning, mens barnet sover. Du kommer langt med simpelt udstyr som en måtte, et par håndvægte og en elastik! Lav dit eget program eller tjek nogle af de mange gratis youtube videoer ud.
 
Hvis du føler dig klar til en time eller to uden babyen, kan du flytte træningen væk fra hjemmet og ned i træningscentret. Begynd så langsomt at find tilbage til dit gamle træningsprogram. Måske er håndvægtene lettere og opvarmningen kortere, men lige så stille finder du tilbage til din gamle form.
  

Gode råd til dig, der ammer

Det er altid vigtigt med væske under træningen, men hvis du ammer, har du brug for ekstra meget vand. Det gælder både før, under og efter træningen. Sørg derfor for at medbringe en drikkedunk eller vandflaske – og fyld den gerne op flere gange.  
 
Proteinpulver er en god måde at booste din styrketræning på, og protein i naturlige mængder er da også ganske ufarligt for ammende kvinder. Til gengæld foretrækker mange kvinder at holde deres kost økologisk, mens de ammer. Derfor kan du med fordel vælge økologisk proteinpulver, hvis du gerne vil supplere træningen med ekstra protein. Vælg et produkt, der er produceret og testet i Danmark, da udenlandske leverandører ikke har samme krav til kvalitet og standarder.
 
Helt generelt er det vigtigt at huske, at det tager tid for kroppen at komme sig over en graviditet og fødsel – og det er helt ok!
 
Tags: