Snart kan din telefon opdage hudkræft

Snart kan din telefon opdage hudkræft

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
Snart bliver det en realitet, at du kan tjekke dig selv for hudkræft med din smartphone.
Det er i hvert fald konklusionen, som nogle forskere fra Stanford University i USA kommer med på baggrund af et nyt studie, skriver Videnskab.dk.

”Alle vil have en supercomputer i lommen med et antal sensorer, inklusiv et kamera. Hvad nu hvis vi kunne bruge det til visuelt at screene for hudkræft eller andre lidelser?” fortæller ph.d.-studerende Andre Esteva fra Stanford University ifølge Videnskab.dk i pressemeddelelsen.
Forskerne har lært en computeralgoritme at genkende billeder af hudkræft. Efterfølgende testede de algoritmen ved at konkurrere med 21 hudlæger om, hvem der bedst kunne opdage hudkræft ud fra billeder.

Det viste sig, at algoritmen var ligeså god som lægerne til at opdage hudkræft.

”Det var der, vores tankegang ændrede sig. Der sagde vi: 'Hør, det her er ikke bare et skoleprojekt for studerende, det her er en mulighed for at gøre noget stort for menneskeheden',” fortæller adjunkt og medforfatter Sebastian Thrun fra Stanford University i pressemeddelelsen.
I øjeblikket findes algoritmen kun på en almindelig computer, men forskerne planlægger at udvikle en, som fungerer på en smartphone i den nærmeste fremtid.

De mener, at det vil være forholdsvist let at lave overgangen til smartphones, så folk snart kan undersøge sig selv med deres smartphones.
Ville du være villig til at betale penge for en app, der kan opdage, hvis du har hudkræft?
Ekstra Bladet
http://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/din-smartphone-kan-snart-opdage-hudkraeft/6509421
Tags: