Snydepels: Din hund er klogere end du tror

Snydepels: Din hund er klogere end du tror

image title: 
Foto: Petr Joura/123rf.com
Selvom de kan virke naive og ligetil, så viser et nyt studie, som er publiceret i Journal of Animal Cognition, at hunde faktisk både bedrager og snyder mennesker for at få deres vilje.
 
Man kom med konklusionen efter, man havde parret 27 hunde med to mennesker hver, hvor den ene skulle lade hunden spise godbidder, hvorimod den anden fjernede dem.
 
Testen gik ud på, at hundene skulle føre et af sine mennesker til tre potentielle madsteder. En med hundens foretrukne godbider, en med mad, hundene ikke kunne lide og en, der var tom.
 
Hunden havde derved en fordel ved at lede mennesket, der ikke lod den spise godbidder, hen til madstedet, der var tomt, da den på den måde ville få en ekstra chance for at få fingre i godbidderne.
 
Resultaterne viste sig allerede på anden dagen.
 
”På anden dagen, ledte hundene i højere grad det menneske, der fjernede godbidderne, til madstedet uden godbidder, end det menneske, der lod hunden spise godbidderne,” fortæller forskerne ifølge The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Tager du kosttilskud? Derfor skal du passe på

Det vidner om, at de firbenede pelsdyr altså er mere udspekulerede, end man ellers har troet.

”Resultaterne viser, at hundene kunne skelne mellem de to mennesker, og indikerer, at hunde er fleksible nok til at justere deres opførsel og at de er i stand til at bruge taktisk bedrag,” konkluderer forskerne.

Er du slem til at forkæle din hund?

MX
 
Tags: