Snyder du også dig selv for 750 kroner årligt?

Snyder du også dig selv for 750 kroner årligt?

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Hvert år snyder danske bankkunder sig selv for 3,5 milliarder kroner. Det svarer til, at vi hver især går glip af 750 kroner årligt. Det skriver TV 2.

I gennemsnit har hver dansker over 18 år 161.000 kroner stående på deres bankkonti, men disse penge står typisk på konti med meget lavere renter, end det er muligt at få.

”Vi er i en situation, hvor der er meget lave renter, men man kan mere end fordoble renteindtægten,” siger partner i Mybanker John Norden til TV 2.

Danskernes penge står typisk på konti med en rente på 0,18 procent, men pengene kan let flyttes til konti en rente på 0,60 procent, uden man behøver binde pengene til kontoen. Selvom man får en højere rente, kan man altså stadig frit hæve pengene uden varsel.

LÆS OGSÅ: Allergi: Sådan sparer du penge på din medicin

Det er Ikano Bank og Santander Consumer Bank, der tilbyder disse fordelagtige konti, og hos Santander kan man endda få helt op til 0,8 procent i rente.

”Det kan ikke tage mere end en halv time at ordne det, så det kan godt betale sig for mange at blive bedre til at flytte pengene til det sted, hvor de får de højeste renter. Det er en god timeløn at gøre det, og for mange bankkunder drejer det sig om mange flere penge,” siger forbrugerøkonom i Nordea An Lehman Erichsen.

Hvilke andre simple måder at spare eller tjene penge på kender du?

TV 2
Tags: