Sociale medier er den nye rygepause

Sociale medier er den nye rygepause

image title: 
Foto: anyaberkut/123rf.com
En ny undersøgelse fra interesseorganisationen Lederne viser, at to ud af tre danskere nu får lov til at være på Facebook og andre sociale medier i arbejdstiden.
 
Dette er en stigning fra 2010, hvor cirka halvdelen af lederne tillod sine medarbejdere at være online på de sociale medier i arbejdstiden.
 
Ifølge ledelsesrådgiver hos Lederne, Helle Bruun Madsen, er kaffe-og rygepauserne blevet erstattet med tiden på de sociale medier.
 
”Vi har allesammen brug for pauser i løbet af en lang arbejdsdag, og tidligere havde vi rygepauser, og der ser jeg en tur på de sociale medier, som det moderne menneskes kaffe eller rygepause,” siger hun til TV 2 Business.
 
Chefernes ændrede holdning til brugen af sociale medier sker dog ikke uden visse betingelser.
 
LÆS OGSÅ: Spilscanner skal forebygge ludomani
 
Et stigende antal chefer har de sidste seks år følt behov for at have kontrol med brugen af de sociale medier i arbejdstiden. I 2010 lå tallet på 19 procent, hvor det i dag er 31 procent.
 
”De fleste medarbejdere kan godt administrere deres arbejdstid, så det er spørgsmål om tillid, og så kan det være, at der er behov for, at der sættes grænser for enkeltstående medarbejdere misbrug eller overforbrug af de sociale medier,” siger Helle Bruun Madsen.
 
Dette tiltag går ifølge Helle Bruun Madsen hånd i hånd med et stigende krav til ansatte, og at de skal være tilgængelige uden for normal arbejdstid.
 
”Hvis lederne vil have, at vi arbejder længe eller på skæve tider og er fleksible, så skal det også gå den anden vej,” siger hun og fortsætter:
 
”Der er selvfølgelig den fare, at medarbejderne bliver for optaget af deres egen lille skærm, og det dermed går ud over det sociale liv på en arbejdsplads, og det skal man som leder være opmærksom på og italesætte.”
 
Hører Facebook hjemme i arbejdstiden?  
 
TV2
Tags: