Soldiers of Odins leder er tilhænger af HA

Soldiers of Odins leder er tilhænger af HA

image title: 
Dmitriy Shironosov/123rf.com
Den danske leder af den indvandrerkritiske organisation Soldiers of Odin, Jakob Egholm Andersen, er tidligere dømt for vold samt officielt medlem af rockergruppen Hells Angels. Resten af norden synes også at være præget af gruppen, som foruden deres kriminelle bedrifter også er tæt knyttet til højreekstreme grupperinger.

Soldiers of Odins ankomst til Danmark skyldes den stigende mængde af flygtninge, som er rejst til norden. Den rygmærkede gruppe patruljerer det danske natteliv for at opretholde god ro og orden.

LÆS MERE: Nyt forslag: Forbyd rygning i fængselsceller

Lederen af borgerværnet fortæller, at han tidligere er dømt for vold og deltager i ”Viking Defence Leauge”, der primært yder økonomisk hjælp til fængslede medlemmer af Hells Angels.

”Nu har jeg altid selv været i det miljø, og de er jo mennesker ligesom alle os andre” siger Jakob Egholm Andersen i et interview med Radio24syv.

Den indvandrerkritiske gruppe startede i Findland for under et år siden, og blev dannet på grundlag af flygtninge og migranter. Formålet med gruppen er at holde øje med især folk med indvandrerbaggrund i nattelivet. Organisationen opererer i hele norden samt nogle baltiske lande.

Flere politikkere har allerede taget afstand fra gruppen. Peter Kofoed, Dansk Folkepartis retsordfører, udtaler følgende:

”Det lyder ikke særligt rart, at de her grupper patruljerer, det gør ikke mig specielt tryg, måske snarere det modsatte,” siger Peter Kofoed til Radio24syv.
 
Hvad er din holdning til det ny ankommende borgerværn - Har politiet mistet grebet?

Radio24syv
Tags: