Sommerferie? Her rammer regnvejret

Sommerferie? Her rammer regnvejret

image title: 
Andriy Blokhin/123rf.com
For mange er sommerferien for alvor gået i gang, og hvis du har planlagt at nyde sommervejret hjemme i Danmark, skal du måske lige overveje det en ekstra gang - Hvis du altså ikke er til regn, torden og blæst.

”Det er en lidt tricky vejrsituation med varm luft fra Sydøsteuropa og kold luft fra vest, som skaber et lavtryk. Og det betyder, at det bliver vådt. Der kommer masser af regn,” siger vagthavende meteorolog fra DMI, Frank Nielsen, til Ekstra Bladet.

Onsdag vil den første regn skylle ind over Jylland, og et kraftigt regnvejr vil også senere ramme resten af landet.

LÆS OGSÅ: Nyd den danske sommer: Her skal du holde ferie

Regnvejret vil være så kraftigt, at det ifølge metrologen ikke vil kunne betegnes som hverken ferie-eller festivalvejr.

”Hen over de to døgn(torsdag og fredag, red.) kan der komme 20-50 mm. Det vil selvfølgelig være ujævnt fordelt. Det mest typiske vil nok være 20-30 mm fra natten til torsdag og til og med fredag. Det er henover de halvandet døgns tid, hvor det bliver værst,” siger Frank Nielsen til Ekstra Bladet.
Det bliver med andre ord en våd fornøjelse med både regn, torden og blæsevejr, der vil fortsætte ind i weekenden.

Først søndag vil det klare lidt op, men temperaturen vil fortsat være lav. Ifølge prognoserne er der derfor ikke meget sommervejr i sigte den kommende uges tid. Så hvis du drømmer om solskin og varme, må du i stedet søge mod varmere himmelstrøg.

Skal du holde ferie i Danmark?

Ekstra Bladet

 
Tags: 
Nøgleord: