SOSU-assistent om kontanthjælp: Så mange penge får jeg ikke

SOSU-assistent om kontanthjælp: Så mange penge får jeg ikke

image title: 
Foto: Fancis Dean/123rf
TV2 fortalte mandag om den kvindelige kontanthjælpsmodtager, Jeanette Iversen, der bor alene med to børn. Hun får udbetalt 19.605 kroner om måneden efter skat. Det beløb ønsker flere partier at beskære. Blandt andet ønsker De Konservative at sænke kontanthjælpen til 17.500, men det afviser regeringen.  

Debatten om kontanthjælpen har fået Jannie Vesterbæk fra Bjerringbro til at henvende sig til TV2 med sin historie. Hun er mor til to og bor i en treværelseslejlighed, og tjener sine penge ved at arbejde på deltid som SOSU-assistent i 30 timer om ugen. Når børnepenge, børnetilskud og boligstøtte medregnes, får Jannie Vesterbæk udbetalt mellem 16.000 og 17.000 kroner efter skat afhængigt af tillæg.

LÆS OGSÅ: Joachim B. Olsen: Nedsæt kontanthjælp til 6.900 kroner

Med henvisning til kontanthjælpsmodtageren Jeanette Iversens situation skrev Jannie Vesterbæk til TV2:

”Så mange penge får jeg ikke. Jeg ved udmærket, at der findes mennesker på kontanthjælp, som gerne vil arbejde. Men jeg ville være lykkelig for 17.000 kr.”

Jannie Vesterbæk fortæller, at hun ikke ønsker at udstille Jeanette Iversen eller andre kontanthjælpsmodtagere. I stedet glæder hun sig over at have et arbejde at stå op til.

”Jeg er opdraget til at arbejde. Det er ikke noget, jeg tænker på. For mig er det ikke et valg at gå på kontanthjælp. Jeg skal forsøge mig selv,” fortæller hun.

På spørgsmålet, om hvordan hun får hverdagen til at hænge sammen med den lave løn, svarer hun følgende:

”Det er jeg jo nødt til. Der kommer ikke nogen og stiller et pengetræ udenfor. Det er derfor, jeg bor i en boligblok. Det er derfor, min seng står i stuen. Jeg ville gerne have en lækker fireværelse, men det er ikke et spørgsmål om, hvad jeg gerne vil. Det er et spørgsmål om, hvad jeg har råd til.”

Med til historien hører, at de to kvinder ikke kan sammenlignes direkte, idet de ikke er i præcis samme situation.

Når nogen kan få husholdningen til at løbe rundt for 16.000-17.000 kroner, hvorfor skulle en kontanthjælpsmodtager så ikke kunne?

TV2
 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter