Sover du nok? For lidt søvn forkorter dit liv

Sover du nok? For lidt søvn forkorter dit liv

image title: 
Foto: rido/123rf.com
Hvis du kun sover få timer om natten, er det måske på tide at ændre på det. For Matthew Walker der er professor i psykologi og neurovidenskab, samt direktør i Center for Human Sleep Science, har chokerende nyt.

I en netop udkommen bog ’Why We Sleep’ afslører han, at desto mindre du sover om natten, desto større sandsynlighed er der for, at dit liv bliver forkortet. Det skriver Berlingske.

Bogen påviser desuden sammenhængen mellem søvnløshed og kræft, Alzheimer, diabetes, fedme og psykiske problemer.

LÆS OGSÅ: Forsidefrue har ikke sovet med manden i 2 år

Helt overordnet har flere undersøgelser vist, at personer over 45 år der sover mindre end seks timer hver nat vil have en risiko, der er 200 procent større for at udvikle blodpropper i hjernen eller hjerteanfald sammenlignet med folk, der sover mellem syv-otte timer.

Matthew Walker mener, at søvnmangel er et generelt samfundsproblem, som gør det svært for det enkelte individ at udvikle et normalt søvnmønster.

”Vi har stigmatiseret søvn, som bliver associeret med dovenskab. Vi ønsker at virke travle, og det kan vi gøre ved at proklamere, hvor lidt søvn vi får. Det er blevet en hædersbetegnelse at sove lidt,” siger han til Berlingske.

Derfor tager søvnforskeren også selv sin søvn meget alvorligt, og opfordrer andre til at gøre det samme.

Hvor mange timer sover du om natten?

Berlingske 
Tags: 
Nøgleord: