Spar penge på sommerens gør-det-selv-projekter

Spar penge på sommerens gør-det-selv-projekter

Sommeren er over os, industriferien har sat ind og mens nogle er rejst væk på ferie, er det højsæson for gør-det-selv-projekter og renovering af huset for alle de danskere, der hvert år vælger at bruge ferieugerne på husprojekter. Og der er flere gode grunde til at kaste sig over de store projekter lige nu, hvor sommertilbud på både billige vinduer og døre betyder besparelser på flere tusinde kroner på nogle af de mest omkostningsfulde husprojekter.
 
Selvgjort er som bekendt velgjort. Selvom økonomien i de enkelte husstande er vokset, kaster markant flere husejere sig over gør-det-selv-projekterne end tidligere. En af grundene er, at det er blevet nemt at finde udførlige guides og tutorials på internettet og det giver flere handymen og –kvinder mod på at kaste sig ud i renoveringsprojekterne.

Derfor er sommeren det bedste tidspunkt at være handy

Byggemarkederne og leverandørerne ved godt, at det er i sommerferien husprojekterne peaker. Det giver konkurrence på markedet og derfor er der sommertilbud på alt fra havefliser og værktøj til specialproducerede billige vinduer og dermed mange penge at spare ved at bruge sommeren på opgraderinger af parcelhuset.

De billigste vinduer fås om sommeren

Det er ikke grundet æstetiske årsager, at vi kaster mange tusinde kroner af sted efter nye vinduer. Vinduerne i de gamle 1970’er-villaer er dårligt isolerede, men nye energivenlige vinduer hjælper gevaldigt på isoleringen og giver betydelige besparelser på varmeregningen. Ved at montere vinduerne om sommeren, slipper man i øvrigt for at radiatorerne skal køre på højtryk i resten af huset, mens projektet står på. Desuden kan nye vinduer meget bedre sikre mod indbrud, og nogle leverandører tilbyder sikkerhedsbeslag og sikkerhedslimede ruder. Du bør derfor altid tjekke med leverandøren, om disse sikkerhedsopgraderinger er inkluderet, når du kigger på vindue-udbuddene. Det er naturligvis en udgift at kaste sig ud i et vindues-projekt, men billige vinduer der samtidig er energibesparende og tyverisikrede er slet ikke umuligt at finde blandt sommertilbuddene, der kun er et par google-klik væk.

Sådan kan du billigt opgradere udseendet på dit hus

Spritnye vinduer giver et gevaldigt løft til husets udtryk, og kan få et gammelt hus til at se årtier yngre ud. Men hvis budgettet denne sommer ikke helt række til de store poster som vinduer eller nyt tag, er der heldigvis andre ting, du kan gøre, for at pifter udseendet på huset op uden det ripper pengepungen:
 
1. Mal! maling er altid en billig og nem at gå til-opkvikker! Væk med falmede, grå farver og få væggene i husets rum til at skinne igen med en ny omgang maling.
2. Vi bliver i samme boldgade: Træværket udendørs på eksempelvis skuret, carporten eller parcelhusets rækværk, gavle og facader kan med træbeskyttelse og maling gøre underværker. Brug gerne lyse og varme farver.
3. Tagrender kan godt være sexede: Gamle tagrender og nedløbsrør på 70’er-villaer er oftest af plastik og ofte meget medtagede og grimme. For et beskedent beløb kan du skifte dem ud med nye i zink eller metal - og du vil opleve villaen får et mere sofistikeret og moderne udtryk.
 
Find flere gode råd til opgradering af huset her.
Tags: