Spar tusindvis af kroner i varme med denne justering

Spar tusindvis af kroner i varme med denne justering

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Lidt efter lidt er vinteren ved at slippe sit tag og foråret så småt på vej, og dette betyder også, at fyringssæsonen er på hæld.
 
I denne tid er det specielt fjernvarmekunder, der skal være opmærksomme, da man ved kun en enkelt justering af varmeanlægget kan spare rigtig mange penge.
 
En gennemsnitlig dansk familie med fjernvarme kan spare op til 2000 kroner på at indstille fremløbstemperaturen rigtigt.
 
Ifølge Thomas Bisgaard, energirådgiver hos forsyningsselskabet Hofor, forklarer, at der ikke er nogen grund til at brænde mere varme af end højst nødvendigt.
 
LÆS OGSÅ: Private vil købe DF-annoncer ud af populært blad

”Indtil midten af maj er det som regel endnu så koldt om natten, at vi må have lidt varme på radiatorerne derhjemme,” siger han til TV2, og tilføjer:
 
”Men mens vi alle skruer lidt ned for radiatorerne i vores stuer, efterhånden som solen får bedre fat, så glemmer mange af os, at vi også bør justere på vores fjernvarmeanlæg.”
 
Thomas Bisgaard vurderer, at man om vinteren har brug for mellem 50-65 grader i fremløbstemperatur, men senere på året gradvist kan skrue ned til mellem 35 og 45 grader. Når nattefrosten er væk bør termostaten kun stå mellem 35 og 40 grader.
 
Kender du andre spare-tricks? Hvis ja, hvilke?
 

TV2
Tags: