Spar tusindvis af kroner på din elregning

Spar tusindvis af kroner på din elregning

image title: 
Cathy Yeulet/123rf.com
Er dine elregninger meget høje, og ville du ønske at du skulle betale mindre? Så er der godt nyt. For husejere der har varmepumper eller anden el-opvarmning, kan spare over 10.000 kroner på deres elregning, hvis de registrere forbruget korrekt.

De nye regler i 2016 om sænket afgift betyder nemlig, at du ikke automatisk vil få besked fra dit elselskab, og du kan derfor risikere at betale for meget. Det skriver BT.

For det er kun, hvis dit hus er registeret rigtigt i Bygnings- og Boligministeriet, at du vil få en reduktion på 65 øre pr. kWh ved den del af dit forbrug, der er over 4.000 kWh om året.

Bolius har foretaget en række beregninger for BT med udgangspunkt i et standard parcelhus fra 1960’erne til 1970’erne på 30 kvadratmeter. Beregningerne viser, at der kan være mange tusinde kroner at spare.

LÆS OGSÅ: Hver tredje dansker vil snyde med bilforsikringen

Hvis du kun har en el-radiator, kan du sparer 11.765 kroner om året, mens du med en luft til vand-varmepumpe kan opnå en besparelse på 3.360 kroner.

”Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig god timeløn, som man kan få, ved at få det registeret korrekt,” siger Tue Patursson, ekspert i energi hos Boligejernes Videncenter, Bolius til BT.

Du kan tjekke om din opvarmningsform er registeret korrekt i Bygnings- og Boligministeriet ved at gå ind på www.ois.dk.

Herefter skal du kontakte dit elselskab og få en blanket, der skal sendes til kommunen.

Har du styr på, om din opvarmningsform er registeret korrekt?

BT
Tags: 
Nøgleord: