Sparer på ældrepleje, men bruger formue på kunst

Sparer på ældrepleje, men bruger formue på kunst

image title: 
Foto: bowie15/123rf.com
I nogle kommuner er der nærmest ingen grænser for, hvilke lyksaligheder, bænke menes at kunne medbringe.

“Samtalebænke”, “velgørenhedsbænke” og “dialogbænke” er nogle af de ord, der, ifølge Ekstra Bladet, bliver brugt til at beskrive de kunstbænke, der i mange af landets kommuner er brug millioner af kroner på.

Samme år som Faaborg-Midtfyn Kommune skulle spare to millioner kroner på ældrepleje, besluttede kommunalpolitikerne sig for at købe en kunstbænk til 575.000 kroner, som i dag står ved Ringe Sø. Besparelsen på hjemmeplejen betød blandt andet, at de ældre fik mindre hjælp og selv skulle købe robotstøvsugere og opvaskemaskine.

Det var dog ikke alle i Ringe, der var lige så begejstrede for idéen om en kunstbænk som kommunalpolitikerne. Inden købet blev vedtaget, samlede en gruppe borgere 852 underskrifter mod bænken, og lokalavisen var fyldt med vrede læserbreve fra borgere, der ikke kunne forstå politikernes prioritering.

Til trods herfor blev bænken, som kunstneren Poul Ingemann har lavet, opført og indviet kort før jul sidste år.

Ekstra Bladet har konfronteret Faaborg-Midtfyns Kommunes borgmester, Christian Thygesen, hvorfor man ikke lyttede til den store modstand mod bænken.

Adspurgt hvorfor kommunen købte kunstbænken, når der samtidigt blev sparet på ældreområdet, svarede borgmesteren:

“Det er et led i den kommunale prioritering, at man flytter midler fra ét område til et andet. Selv om vi fjerner midler fra et område, så betyder det ikke, at vi ikke bruger midler på andre områder. Vi giver stadigvæk støtte til kulturelle ting, selv om vi forsøger at optimere på nogle af vores velfærdsområder.”

Borgmesteren mener ikke, at man bør lytte til 852 borgere.

“852 borgere, der har en holdning til en enkelt sag, udgør ikke noget flertal. For der er vel omkring 5000 borgere i Ringe. Og det udgør heller ikke noget flertal i vort repræsentative demokrati, hvor vi har en kommunalbestyrelse på 25 medlemmer”

Hvad synes du om Faaborg-Midtfyns Kommunes prioritering? Kender du til andre sager, hvor kunst er prioriteret højere end velfærd?

Ekstra Bladet
Tags: