Spejderleder misbrugte op mod 24 børn

Spejderleder misbrugte op mod 24 børn

image title: 
Foto: Kristian Kirk Mailand/123rf.com
Manden mistænkes for at have udsat børnene for seksuelt misbrug i sit job i en institution i Albertslund og som frivillig i en spejderklub. Siden den 17. marts har han siddet varetægtsfængslet, og har under afhøring fortalt om overgrebene.

Ifølge TV 2 er der angiveligt tale om blufærdighedskrænkelser eller anden kønslig omgang.

”Det er foregået fra 2011 og frem til i år. Det er i hvert fald den tidsperiode, vi arbejder med lige nu. Men det kan ændre sig, som sagen skrider frem. Det er heller ikke usandsynligt, at det handler om flere børn end de 24, som vi har identificeret nu,” fortæller efterforskningslederen i sagen, politikommissær Ole Nielsen.

Overfor TV 2 bekræfter generalsekretær i KFUM, Thomas Kirkeskov, at der er tale om en af KFUM’s klubber:

”Den varetægtsfængslede spejderleder har været hos os i en årrække. Vi stoppede omgående samarbejdet med ham, da vi blev kontaktet af politiet for to uger siden. Vi har informeret og holdt møder for forældre, spejdere og leder. Alle er dybt berørte,” fortæller han.

Ifølge politiet, har de oprettet en specialgruppe, der skal efterforske sagen nærmere.

”Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforskere og nogle af Danmarks mest rutinerede videoafhørere, for at komme til bunds i dette sagskompleks. Samtidig er vi i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder, spejderne og Børnehus Hovedstadens psykologer,” fortæller politikommissær Ole Nielsen.

Københavns Vestegns Politi har i samarbejde med KFUM og kommunen afholdt orienteringsmøder for forældrene til de muligt misbrugte børn.

”Samtidig håber vi på forståelse for, at der er en række detaljer, vi ikke kan fortælle om offentligt, af hensyn til de muligt forurettede børn, lige som der forsat er en del af forholdene, der er omfattet af de dobbeltlukkede døre fra sagens start. Men vi har håb om, at vi kan få denne sag fuldt afdækket - blandt andet fordi den sigtede har valgt at samarbejde med vores efterforskere,” fortæller Ole Nielsen.

Generalsekretær i KFUM Thomas Kirkeskov fortæller, at den 46-årige mand havde en ren børneattest, da KFUM indgik et samarbejde med ham.

”Vi bruger mange ressourcer på at indhente børneattester. Vi har 6.000 frivillige ledere. Men en ren børneattest kan aldrig være en fuldstændig garanti,” forklarer han.

Hvad kan man gøre for at forhindre sådan nogle sager her fremover? 

TV 2
 
Tags: 
Nøgleord: