Spilscanner skal forebygge ludomani

Spilscanner skal forebygge ludomani

image title: 
Foto: ktsdesign/123rf.com
Spiludbyderen Danske Spil har slået sig sammen med Forskningsklinikken for Ludomani på Aarhus Universitetshospital for at udvikle en ny spilscanner, der skal forhindre folk i at blive afhængige af spil.
 
CSR-direktør i Danske Spil, Stine Hove Marsling, mener nemlig, at Danske spil har et medansvar, når det går galt.
 
”Vi er sat i verdenen til at tjene penge på spil og underholdning, og pengene går til gode formål, men vi mener, vi har et rigtig stort ansvar for at passe på den lille gruppe mennesker, som ikke kan håndtere det at have et spilleproblem,” siger hun.
 
Den nye scanner skal registrere alle aktiviteter hos Danske Spils kunder, med specielt fokus på de hurtige spil, hvor tilbagebetalingsprocenten er høj, forklarer Jakob Linnet, der er leder af Forskningsklinikken for Ludomani på Aarhus Universitetshospital.
 
LÆS OGSÅ: Uligheden er stadig stor: Mænd tjener mest
 
”Det er for eksempel casino-spil, spilleautomater, sportsbetting og poker. Det er især de spil, folk har problemer med.”
 
Spilscanneren kigger på, hvor tit folk spiller, hvor meget og hvor hurtigt de taber, samt hvor mange spil de har gang i.
 
Målet med dette er at skabe en liste over folk, Danske Spil kan ringe til og rådgive.
 
”Så kan vi dermed tage en snak med dem om, hvordan de har det, hvordan ser deres spil ud, og hvilken hjælp og rådgivning de kan få,” lyder det fra Stine Hove Marsling.
 
Kender du en der lider af ludomani?
 
DR 
Tags: 
Nøgleord: