Spis dette krydderi og undgå måske kræft

Spis dette krydderi og undgå måske kræft

image title: 
Foto: joannawnuk/123rf.com
Der har længe været forsket i kræftforebyggende madvarer, og nu har et hold forskere måske fundet svaret.

I hvert fald har italienske og amerikanske forskere fundet ud af, at crocetin, som er en del af safran, virker hæmmende på kræftcellers udbredelse i livmoderen og lungerne.

Til trods for de gode resultater er det dog endnu for tidligt at lade champagnepropperne springe.

Undersøgelserne er nemlig kun foretaget i et laboratorium, og sådanne forsøg har før vist gode resultater for så senere at vise sig at være umulig at overføre til mennesker.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Denne rejsetrend kan slå dig ihjel

Safran har fået tilnavnet ’det røde guld’ grundet sin ekstremt dyre kilopris, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse at investere i. Med tanke på forbeholdene omkring studiet gør man derfor nok klogt i at vente med at investere i en stor mængde safran.

Næste skridt i forskernes studie er kliniske forsøg, hvor safran netop testes på mennesker.

Bruger du nogensinde safran i din madlavning?

Videnskab.dk
Tags: 
Nøgleord: