Spis dette og undgå impotens

Spis dette og undgå impotens

image title: 
Foto: dolgachov/123rf.com
Middelhavskost kan anbefales, hvis du vil bevare potensen. Det skriver Ekstra Bladet.
Mere præcist handler det om den Middelhavskost, som indeholder grøntsager, olivenolie, fisk, skaldyr, nødder og fuldkorn.

Tilsyneladende er dette en ideel sammensætning af proteiner, vitaminer, fedtstoffer og kulhydrater, som er godt for potensen.
Ifølge Ekstra Bladet har et nyt metastudie gennemgået den tidligere forskning på området, og man kunne her konkludere, at

Middelhavskost giver færre potensproblemer end den såkaldte vestlige kost. I studiet defineres vestlig kost som meget forarbejdet kød og rødt kød, mælkeprodukter, hvidt brød, sukker og salt og et mindre indtag af grønt, fisk og fuldkorn.

Derudover er der allerede andre kendte mulige risici ved den vestlige kost som blandt andet hjertekarsygdomme, blodpropper, diabetes, fedme og visse former for kræft. Men nu tyder det altså på, at middelhavskosten ikke mindst udsætter de potensproblemer, der kommer med alderen, og måske endda også direkte styrker den.

Desuden peger studiet på, at overvægtige og fede mænd, som døjer med potensproblemer, kan drage fordel af at følge en diæt med få kalorier og mindre fedt, da en sådan diæt kan øge deres testosteronniveau. Derimod har det modsatte effekt på normalvægte mænd.

Udover det mener forskerne også, at der er en sammenhæng mellem vestlig kost og dårlig sædkvalitet.

Døjer du med potensproblemer?

Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: