Spis som i ’Badehotellet’

Spis som i ’Badehotellet’

image title: 
Frank Bach/123rf.com
Drømmer du dig også tilbage til sommer, ferieidyl og dejlig mad, når du ser ’Badehotellet’?

Så er der godt nyt, for selvom det stadig varer nogle måneder inden sommerferien står for døren, kan du allerede nu lave mad i køkkenet præcis som Fie, Martha, Edith og Otilia.

Hvidvinsdampet søtunge med kartofler
Ingredienser:
2 Søtunger
1 Lille klat smør
1 Stort løg
2 dl hvidvin
Dild

Fremgangsmåde:
Rens søtungerne og skyl dem i koldt vand. Smør en bradepande med smør og læg dild og fintskåret løg på. Herefter lægges søtungerne ovenpå og krydres med salt og smør. Hæld Hvidvin i bradepanden og sæt den herefter i ovnen ved 150-180 grader i 15-20 minutter. Hvis de er ved at blive tørre tilsættes hvidvin, grøntsagsbouillon, eller stanniol lægges over.
Servér nye kartofler med smørsovs til.
 
LÆS OGSÅ: Advarsel: Butik tilbagekalder salat
 
Farserede fyldte artiskokker
Ingredienser:

200 g Hakket svinekød
1 Løg
1 Æg
Smør
Olie
Salt
Peber
Timian

Fremgangsmåde:
Artiskokkerne renses i vand og de yderste blade fjernes. Herefter klippes spidserne af bladende, og stokken skæres bort. Kog artiskokkerne i en gryde i cirka en halv time. Afkøl artistokkerne og fjern bladende ned til bunden af blomsten. I det hulrum der nu er skabt kommer farsen i, og sættes i et ildfast fad smurt med smør og olie. Hæld gerne lidt hvidvin i fadet og giv det 30-40 minutter på 180 grader i ovnen indtil farsen er stegt.
 
Kunne du finde på at lave ovenstående retter?

TV2
Tags: